ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Pfizer: Καταγγελίες για την ακεραιότητα του εμβολίου

Καταγγελίες κατά της ακεραιότητας του εμβολίου που έφτιαξε η Pfizer προκειμένου να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός, είδαν το φως της δημοσιότητας.
Κορονοϊός – Pfizer: Καταγγελίες για την ακεραιότητα του εμβολίου

Κορονοϊός – Pfizer: Την ώρα που τα κρούσματα στην Ελλάδα σπάνε κάθε ρεκόρ ξεπερνώντας και χθες, Τετάρτη (3/11) τις 6.000, με πολλά εξ αυτών να αφορούν εμβολιασμένους πολίτες, καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την αξιοπιστία του εμβολίου της Pfizer.

Όπως αναφέρει το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, μία περιφερειακή διευθύντρια που εργαζόταν για τον ερευνητικό οργανισμό Ventavia Research Group, αποφάσισε να προχωρήσει σε μερικές απίστευτες καταγγελίες για την εταιρία.

Πιο συγκεκριμένα, απευθυνόμενη στο British Medical Journal, ένα από τα παλαιότερα και πιο έγκριτα ιατρικά περιοδικά, αποκάλυψε πως η Pfizer, δεν είναι αξιόπιστη, αναφορικά με τα δεδομένα των ασθενών, τα οποία και αποκάλυπτε με μεγάλη ευκολία.

Παράλληλα, τόνισε πως η Pfizer αδιαφορούσε και καθυστερούσε εσκεμμένα να παρακολουθήσει τις παρενέργειας που είχαν εμφανιστεί κατά την τρίτη φάση των δοκιμών του εμβολίου της.

Οι δηλώσεις της εν λόγω εργαζομένης φαίνεται πως δεν άρεσαν στη Vientevia, που αποφάσισε την ίδια ημέρα να προχωρήσει στην απόλυση της, με τα όσα είπε να οδηγούν τον οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) να ασχοληθεί εκτενέστερα με τις καταγγελίες.

Την ίδια στιγμή, ο Έλληνας νομικός Γιάννης Χατζηαντωνίου, ζήτησε να ελεγχθούν άμεσα οι καταγγελίες, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμπιστευθεί την Pfizer κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19.

Ακόμη, σημείωσε πως δημιουργείται ένα κλίμα αβεβαιότητας που δεν βοηθά την πορεία των εμβολιασμών, ενώ αναρωτήθηκε αν η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ενήμερη για όλες αυτές τις εξελίξεις, με τους κύκλους του Υπουργείου Υγείας να αναφέρουν πως δεν έχουν γνώση για ότι έχει συμβεί.

Τέλος, να θυμίζουμε πως το εμβόλιο της Pfizer, είχε βρεθεί αντιμέτωπο με ακόμη μια βόμβα αναφορικά με τα μειωμένα αντισώματα μετά από έξι μήνες, από τη στιγμή που χορηγήθηκε το εμβόλιο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Pfizer: Καταγγελίες για την ακεραιότητα του εμβολίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.