ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Βόμβα» από Πλεύρη – Έρχονται 4η δόση εμβολίου και νέοι περιορισμοί το Φθινόπωρο

Όπως όλα δείχνουν, με το τέλος της τουριστικής περιόδου η κατάσταση αλλάζει και πάλι με νέους εμβολιασμούς.
Κορονοϊός: «Βόμβα» από Πλεύρη – Έρχονται 4η δόση εμβολίου και νέοι περιορισμοί το Φθινόπωρο

Κορονοϊός: Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε νέα συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, προμήνησε την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19 από τον Σεπτέμβριο ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα εφαρμογή περιοριστικών μέτρων.

Καλοκαίρι ήταν και πάει σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε ότι από το Φθινόπωρο, και όλως τυχαίως από την λήξη της θερινή τουριστικής περιόδου, τα εμβόλια και οι περιορισμοί επιστρέφουν!

Σύμφωνα με όσα είπε στο ΣΚΑΪ, οι εκτιμήσεις δείχνουν πως περίπου από Σεπτέμβριο θα χρειαστεί μια ενισχυτική τέταρτη δόση του εμβολίου.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι βλέψεις όλων είναι μελλοντικά αντί για πολλές ενισχυτικές δόσεις του ίδιου -και παλαιωμένου πλέον- εμβολίου να υπάρξει ένα εποχικό εμβόλιο όπως συμβαίνει και με τη γρίπη. Ωστόσο, αυτό δε φαίνεται πως θα συμβεί τη φετινή χρονιά.

Ο Θάνος Πλεύρης θεωρεί ότι από τον Σεπτέμβρη, η τέταρτη δόση στις ευάλωτες ομάδες είναι δεδομένη ενώ όλα δείχνουν πως αυτό θα γίνει και για τον γενικό πληθυσμό.

Οι νέοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν, όπως έχουμε ήδη μάθει και εμπεδώσει, με βάση την ηλικία και τις ευάλωτες ομάδες και σταδιακά και σε όλους τους πολίτες.

Κορονοϊός: Επιστρέφουν και τα περιοριστικά μέτρα!

Πέρα από τις «προβλέψεις» για νέες εμβολιασμούς, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως αναμένονται να μπουν σε ισχύ ξανά κάποιοι περιορισμοί και περιοριστικά μέτρα.

«Κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα.», σημείωσε λέγοντας ότι η μάσκα θα είναι το τελευταίο μέτρο το οποίο θα αρθεί.

Όλα αυτά την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση με τις κλίνες στις ΜΕΘ να έχουν χαμηλή πληρότητα. Ωστόσο το φθινόπωρο «θα έχουμε πίεση», σύμφωνα με τον ίδιο.

Με το πέρασμα του καλοκαιριού λοιπόν όλα δείχνουν πως έρχονται πάλι τα ίδια που ζούμε και υπομένουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Το θέμα πλέον είναι ως πότε θα τα υπομένουμε…

Η Κυβέρνηση φαίνεται πως για ακόμη μία φορά θα παίξει με τις ζωές μας, την σωματική μας υγεία υποβάλλοντας νέους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από ένα εμβόλιο που έχει παρουσιάσει σοβαρές παρενέργειες αλλά και την ψυχική μας υγεία με νέους κοινωνικούς περιορισμούς.

Θάνος Πλεύρης: «Παγώνει» (άλλα δεν καταργεί) τη χρήση μάσκας μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: «Βόμβα» από Πλεύρη – Έρχονται 4η δόση εμβολίου και νέοι περιορισμοί το Φθινόπωρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.