ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνος Πλεύρης: «Παγώνει» (άλλα δεν καταργεί) τη χρήση μάσκας μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν

Προσωρινή κατάργηση της χρήσης μάσκας μέχρι να... φύγουν οι τουρίστες ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ποιοι χώροι εξαιρούνται
Θάνος Πλεύρης: «Παγώνει» (άλλα δεν καταργεί) τη χρήση μάσκας μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν

Αναστολή και όχι κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης από την 1η Ιουνίου ως και τις 15 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε, η άρση του μέτρου θα ισχύσει και για τα αεροπλάνα και τις υπεραστικές συγκοινωνίες, σε μέσα δηλαδή που υπάρχουν αριθμημένες θέσεις.

Αντιθέτως δεν θα ισχύσει για τα νοσοκομεία, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς επίσης και για τα αστικού τύπου ΜΜΜ. Βέβαια είναι λογικό να απορεί κανείς σε τι διαφέρουν οι πιθανότητες μετάδοσης μέσα σε ένα αεροπλάνο ή ένα ΚΤΕΛ, απέναντι στις πιθανότητες που υπάρχουν μέσα σε ένα τραίνο ή λεωφορείο.

Όπως και να ‘χει, έχουμε προσωρινή παύση για ένα μέτρο που την περασμένη διετία πέρασε από «σαράντα κύματα», αφού όλοι θυμόμαστε πως στην αρχή της πανδημίας οι «ειδικοί» έλεγαν σε όλους τους τόνους πως η χρήση μάσκας δεν είχε κανένα νόημα, στη συνέχεια έγιναν οι… μεγάλες «παραγγελίες» όπου οδήγησαν σε υποχρεωτική χρήση, και κατόπιν η μάσκα επιβλήθηκε ακόμα και σε υπαίθριους χώρους, ενώ θεσπίστηκαν ακόμα και υπερβολικά μεγάλα πρόστιμα για τη μη χρήση της.

Ακόμα, δεν μπορεί να λησμονηθεί πως εμφανίστηκαν και ειδικοί  (όπως ο Σωτήρης Τσιόδρας άλλα και άλλοι) που δήλωσαν πως η μάσκα είχε και… εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η… υγειονομική «εκπαίδευση» (ή εκπαίδευση υπακοής στο κράτος κατά άλλους) μπαίνει στον «πάγο» λοιπόν, και εντύπωση προκαλεί το ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έθεσε σαν ημερομηνία επανεξέτασης του μέτρου την 15η Σεπτεμβρίου, που… τυχαίνει να συμπίπτει με την εκπνοή της… τουριστικής σεζόν.

Μοιραία κάποιες φωνές μιλούν για υγειονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που περισσότερο ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των τουριστών, παρά για την υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Ο Θάνος Πλεύρης συμπεριφέρεται σα να είναι αποτελεσματικό μέτρο η χρήση μάσκας, και αποφάσισε πως πρέπει να παραμείνει η χρήση της σε κάποιους χώρους. Και την ίδια στιγμή δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο για την αναποτελεσματικότητα του – υποτίθεται – μεγαλύτερου «όπλου» κατά της πανδημίας, του εμβολίου, που η φτωχή απόδοση του απέναντι στις μεταλλάξεις έφτασε σε σημείο που στις ΜΕΘ το 50% είναι τριπλοεμβολιασμένοι πολίτες.

Επίσης ο Θάνος Πλεύρης ενώ προχωρά στην αναστολή της χρήσης μάσκας και στους χώρους εργασίας, ακόμα δεν αποσύρει το rapid test που υποχρεούνται να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι μια φορά την εβδομάδα, ξοδεύοντας ως 40 ευρώ τον μήνα. Ένα παράλογο έξοδο που δεν έχει καμία απολύτως ουσία, και μένει σε ισχύ επειδή η κυβέρνηση επιμένει να έχει τιμωρητική διάθεση.

Όσον αφορά τις δομές εκπαίδευσης, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η επιτροπή θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως έχουμε τραγική αργοπορία από μέρους της κυβέρνησης, καθώς τα παιδιά έχουν περάσει όλη τη σχολική χρονιά φορώντας μάσκες, και ενδεχομένως αυτό λειτουργεί αρνητικά για το ανοσολογικά ανεκπαίδευτο ανοσοποιητικό τους σύστημα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θάνος Πλεύρης: «Παγώνει» (άλλα δεν καταργεί) τη χρήση μάσκας μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.