ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – «Βόμβα»: Πρόταση για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο για τους εμβολιασμένους

Πρόταση «βόμβα» για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο για τους εμβολιασμένους, έκανε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας.
Κορονοϊός – «Βόμβα»: Πρόταση για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο για τους εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Πρόταση «βόμβα» για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο για τους εμβολιασμένους, έκανε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας.

Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε σε διάφορα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν, ρίχνοντας «βόμβα» για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η Μετάλλαξη Δέλτα απασχολεί έντονα τους ειδικούς το τελευταίο διάστημα, ενώ προσανατολίζονται στα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν προκειμένου να ωθήσουν τον κόσμο ώστε να εμβολιαστεί.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, ανέφερε πως «θα πρέπει ίσως να δούμε κατά πόσο μπορούμε να έχουμε συρμούς ή δρομολόγια που να είναι μόνο για εμβολιασμένους».

Παράλληλα, πρότεινε να υπάρξουν περισσότερες καμπάνιες στοχεύοντας προς του ανεμβολίαστους, ώστε να τη σειρά τους να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι ομάδες που αντιστέκονται περισσότερο και εκεί να ρίξουμε το βάρος της ενημέρωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Για τους χώρους εργασίας σημείωσε: «πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα στους χώρους εργασίας. Το self test είναι μεν χρήσιμο όταν βγαίνει θετικό, δεν είναι όμως πολύ αξιόπιστο όταν βγαίνει αρνητικό. Θα έλεγα στους χώρους εργασίας πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά το rapid test σε εβδομαδιαία βάση για τους ανεμβολίαστους».

Ο κ. Τούντας μιλώντας για τον εμβολιασμό σε παιδιά 12-17 ετών, τόνισε πως για να φτάσουμε στο 70% στο σύνολο πληθυσμού ώστε να έχουμε τείχος ανοσίας, πρέπει να μπει στην εξίσωση και αυτή η ηλικιακή ομάδα. «Αν δεν βάλουμε την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών μέσα στην εμβολιαστική πολιτική, για να μπορέσουμε να φτάσουμε πάνω από το 70% στο σύνολο του πληθυσμού, θα πρέπει να εμβολιαστούν οι υπόλοιπες μεγαλύτερες ηλικίες τουλάχιστον κατά 90%, κάτι το οποίο, καταλαβαίνετε, είναι ανέφικτο από τη στιγμή που έχουμε δυστυχώς αυτό το ποσοστό των αρνητών του εμβολίου».

Τέλος, αναφέρθηκε στο αν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και για ποιους ο εμβολιασμός, εκφράζοντας την αποψή του πως θα πρέπει να ισχύσει για τους υγειονομικούς, αλλά και άλλους εργαζόμενους που έρχονται καθημερινά σε επαφή με κόσμο, όπως οι εκπαιδευτικοί και όσοι δουλεύουν στα Super Market.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Ανεμβολίαστοι: Ποιες έξτρα υποχρεώσεις έχουν ανακοινωθεί

Κορονοϊός Παγώνη: «Δύσκολος ο Οκτώβριος αν δεν πιάσουμε το 80% στα εμβόλια»

Survivor – Aσημακόπουλος: Aπίστευτο! Βρήκαν σκουλήκι στο στομάχι του

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – «Βόμβα»: Πρόταση για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο για τους εμβολιασμένους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.