ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών παρά τις αντιδράσεις – Θα γίνει υποχρεωτικός;

Ο κορονοϊός και η έξαρση που υπάρχει φέρνει και τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών.
Κορονοϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών παρά τις αντιδράσεις – Θα γίνει υποχρεωτικός;

Κορονοϊός: Αρχίζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός των παιδιών, με τις πρώτες 60 χιλιάδες δόσεις να φτάσουν στην Ελλάδα.

Αυτές θα αφορούν παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών και η ημερομηνία άφιξης τους, έχει οριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη παρτίδα αυτή, αφού θα υπάρξουν και άλλες για να καλυφθούν οι ανάγκες που θα υπάρξουν.

Όλα αυτά, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τον εμβολιασμό σε τόσες μικρές ηλικίες, με την κυβέρνηση να μην ακούει για ακόμα μία φορά.

Έτσι προκύπτει το ερώτημα, αν σταδιακά ο εμβολιασμός κατά του covid-19 στα μικρά παιδιά άνω των 5 ετών γίνει υποχρεωτικός. Όπως άλλωστε λέγεται ότι θα γίνει για τους άνω των 50.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να γίνει προϋπόθεση, για να γραφτεί ένα παιδί στο νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό.

Προφανώς με τη δικαιολογία πως τα παιδιά έχουν άμεση επαφή με άτομα πολύ μεγάλης ηλικίας (γονείς και παππούδες) και έτσι διασπείρουν τον ιό πιο εύκολα σε επικίνδυνες ομάδες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών παρά τις αντιδράσεις – Θα γίνει υποχρεωτικός;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.