ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Καραμανλής: Απίστευτο! Ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργούν τα τρένα μετά τα Τέμπη

Τα φανάρια στα τρένα δεν ανάβουν με χρονοδιακόπτη, όπως στους δρόμους.
Κώστας Καραμανλής: Απίστευτο! Ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργούν τα τρένα μετά τα Τέμπη

Κώστας Καραμανλής: Απίστευτο πως ο εγκληματικά λίγος πρώην υπουργός ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργούν τα τρένα.

Ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εξεταστική για τα Τέμπη επέμεινε στο κλασσικό ψέμα, ρίχνοντας τα όλα στο ανθρώπινο λάθος.

Κανονικότατο ψέμα, θα πούμε εμείς, γιατί και ο ίδιος ξέρει καλά πως αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 θα είχαμε σήμανση, δηλαδή ο μηχανοδηγός της τραγικής αμαξοστοιχίας θα γνώριζε ότι είναι κατειλημμένο το κύκλωμα γραμμής.

Κώστας Καραμανλής: Απίστευτο! Ακόμα δεν έχει καταλάβει πως λειτουργούν τα τρένα μετά τα Τέμπη

Αυτό που ή δεν ξέρει ή έκανε (σ.σ. και συνεχίζει να κάνει πως δεν ξέρει) ο Κώστας Καραμανλής είναι πως όταν ένα τρένο πατάει σε μία γραμμή που υπάρχει σήμανση, τότε ανάβει ένα κόκκινο φανάρι που ειδοποιεί ότι κινείται άλλο τρένο στην ίδια γραμμή.

Εάν αυτό το σύστημα λειτουργούσε, δηλαδή αν λειτουργούσε η φωτοσήμανση, τότε και ο μηχανοδηγός θα ήξερε πως υπάρχει τρένο στην ίδια γραμμή.

Τα φανάρια στα τρένα δεν ανάβουν με χρονοδιακόπτη, όπως στους δρόμους αλλά μέσω μίας συγκεκριμένης διαδικασίας όσο το τρένο βρίσκεται στις γραμμές.

Κόκκινο φανάρι φωτοσήμανσης δεν παραβιάζει κανένας μηχανοδηγός, έτσι ήταν τουλάχιστον υποκριτικό να τα φορτώσει όλα στον σταθμάρχη και το ανθρώπινο λάθος. Το δυστύχημα στα Τέμπη έγινε επειδή ο υπουργός δεν έκανε καλά τη δουλειά του.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Καραμανλής: Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος – Έβαλε στην ίδια πρόταση το εκφράζω τον πόνο μου και το όμως

Κώστας Α. Καραμανλής – Τέμπη: Προκλητικός, τα «φόρτωσε» όλα στο ανθρώπινο λάθος – «Δεν είναι σίγουρο ότι τα συστήματα ασφαλείας θα απέτρεπαν το δυστύχημα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κώστας Καραμανλής: Απίστευτο! Ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργούν τα τρένα μετά τα Τέμπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.