ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Καραμανλής: Πανικός και ενόχληση στο περιβάλλον Μητσοτάκη, μετά την ηχηρή παρέμβαση του

Οργή και αντιδράσεις στο πρωθυπουργικό περιβάλλον προκάλεσε η αιχμηρή ομιλία που πραγματοποίησε στα Ανώγεια ο Κώστας Καραμανλής.
Κώστας Καραμανλής: Πανικός και ενόχληση στο περιβάλλον Μητσοτάκη, μετά την ηχηρή παρέμβαση του

Κώστας Καραμανλής: Σε πολιτικό «σεισμό» πολλών ρίχτερ εξελίχθηκε η ηχηρή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ και τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με αποτέλεσμα να επισπεύδεται η κατάρρευση της εικόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Μαξίμου να βυθίζεται σε ένα ακόμα πιο βαθύ κλίμα εσωστρέφειας.

Στη σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών, τα πολιτικά «χτυπήματα» εντός των «τειχών» της ΝΔ , διαδέχονται το ένα το άλλο. Δύο αιχμηρές παρεμβάσεις από τον Προκόπη Παυλόπουλο, μια από τον Κώστα Τζαβάρα, μία από τον Θοδωρή Ρουσόπουλο και ακόμη μία από τον Νικήτα Κακλαμάνη ήταν μόνο η αρχή των διαφοροποιήσεων από το σκάνδαλο των υποκλοπών που απειλεί να παρασύρει στην ανυποληψία του λαού την κυβέρνηση.

Η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος μίλησε από τα Ανώγεια της Κρήτης, στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του πολιτικού και στενού του φίλου, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, υπήρξε αιφνιδιαστική για τον πρωθυπουργό και το στενό περιβάλλον του, και ήδη φαίνεται πως έχει δοθεί «σήμα» σε ανεπίσημο επίπεδο για επιθετική προπαγάνδα στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, όπως φανερώνεται από δημοσιεύματα σε μέσα που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέσα στον πανικό που έχει δημιουργηθεί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, βλέπουμε να αναδύονται αστειότητες έως και… αθλιότητες, αφού ενδεικτικά ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης σχολίασε στα social media ότι ο πρώην πρωθυπουργός «χτύπησε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή διατηρεί στενές σχέσεις με τον… ρωσικό παράγοντα!

Κάτι που εφαρμόζει τέλεια με το συνομωσιολογικό σενάριο που αναπαράγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως βρίσκεται στο στόχαστρο του… Πούτιν και του Ερντογάν, και υπονοώντας δηλαδή πως Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται πίσω από την αποσταθεροποίηση που δημιουργεί το σκάνδαλο των υποκλοπών!

Να υπενθυμίσουμε πως στην παρέμβαση – βόμβα του Κώστα Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε για το σκάνδαλο των υποκλοπών πως: «το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο», ενώ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και ξεκαθάρισε πως το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται να μείνουν «σκιές ιοβόλες» για την δημοκρατική ομαλότητα.

Ακόμα τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαρίσει ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, και ποιοι και πως το ενέκριναν. Το επιστέγασμα της παρέμβασης που προκάλεσε μεγάλους τριγμούς στο Μαξίμου, ήταν η μαντινάδα του κ. Καραμανλή που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα αιχμηρό μήνυμα για τον πρωθυπουργό:

«Άλλο το να ‘σαι αητός και άλλο να τον κάνεις, άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις».

Ήδη στο πρωθυπουργικό περιβάλλον γίνονται έντονες προσπάθειες να υποβιβαστεί το θέμα της παρέμβασης Καραμανλή, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, δηλώνοντας πως στην ομιλία του κ. Καραμανλή δεν υπήρξε «κανένα άδειασμα και καμία αιχμή» και πως «κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση».

Μια τοποθέτηση που σαφώς αμφισβητεί την ικανότητα αντίληψης του μέσου πολίτη, αφού ήταν κάτι παραπάνω από ολοφάνερο πως στα λόγια του κ. Καραμανλή υπήρξε ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους έως τώρα ισχυρισμούς του.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κώστας Καραμανλής: Πανικός και ενόχληση στο περιβάλλον Μητσοτάκη, μετά την ηχηρή παρέμβαση του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.