ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κράτος για γέλια και για κλάματα: Δημοτικές υδροφόρες που πήγαιναν να βοηθήσουν σε πυρκαγιές, πλήρωσαν κανονικά διόδια!

Διόδια στην Εγνατία Οδό πλήρωσαν υδροφόρες από τους Δήμους του νομού Καβάλας - Κοιτάζουν τα κέρδη τους ακόμα και στις πυρκαγιές!
Κράτος για γέλια και για κλάματα: Δημοτικές υδροφόρες που πήγαιναν να βοηθήσουν σε πυρκαγιές, πλήρωσαν κανονικά διόδια!

Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να αποκόψει τους εργολάβους από τα «πολύτιμα» κέρδη τους. Ούτε καν οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης, δηλαδή οι πυρκαγιές που καταστρέφουν περιουσίες και μετατρέπουν σε στάχτη ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, με χιλιάδες πολίτες να βιώνουν τον πύρινο εφιάλτη.

Την ώρα που το ανύπαρκτο επιτελικό κράτος παρακολουθεί πυρκαγιές να σβήνουν μόνο όταν φτάσουν στη θάλασσα, έχουμε ως κερασάκι στην τούρτα την αναισθησία των ιδιωτών που πλουτίζουν με την εκμετάλλευση βασικών οδικών αξόνων της χώρας, αφού υπάρχουν εταιρείες διοδίων που αντί να βοηθούν στη διέλευση τροχοφόρων που συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών, χρεώνουν τα συγκεκριμένα οχήματα κανονικά, με κόμιστρο! Ούτε ντροπή, ούτε τσίπα!

Η απίστευτη καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, δείχνει για ακόμη μια φορά πως σε αυτή τη χώρα όλα λειτουργούν στον «αυτόματο» και οι βαρύγδουπες δηλώσεις αλληλεγγύης και βοήθειας στους πυρόπληκτους, τις περισσότερες φορές γίνονται για το θεαθήναι.

Σύμφωνα με καταγγελία που αναδείχθηκε στο kavalanews.gr, υδροφόρες που κλήθηκαν από την Καβάλα να βοηθήσουν στις κατασβέσεις πυρκαγιών χρειάστηκε να πληρώσουν διόδια στην Εγνατία Οδό κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους! Όσοι γνωρίζουν τους τρόπους που αντιμετωπίζεται μια πυρκαγιά στην Ελλάδα, γνωρίζουν και για την τεράστια συνεισφορά των δημοτικών υδροφόρων στο κατασβεστικό έργο, οι οποίες παρέχουν νερό στα πυροσβεστικά οχήματα.

Κι όμως, η κοινοπραξία που γεμίζει τα ταμεία της κάθε μέρα από τη διαχείριση ενός αυτοκινητοδρόμου που πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης, δεν δίστασε να επιβάλλει διόδια ακόμα και στις υδροφόρες που κατευθύνονταν στο πύρινο μέτωπο για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης. Και φυσικά αυτό το αίσχος (όπως και πολλά άλλα) γίνεται με την απόλυτη ανοχή και συναίνεση του κράτους.

Η καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Καβάλας, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σε κάθε πυρκαγιά καλούνται να συνδράμουν οι Δήμοι με τις υδροφόρες τους στο έργο της πυρόσβεσης. Για μια ακόμη φορά οι συνάδελφοι μας στον Δήμο Νέστου, αλλά προφανώς κατά καιρούς και οι συνάδελφοι της Καβάλας, κλήθηκαν να πληρώσουν διόδια στον σταθμό της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. που βρίσκεται πλησίον της Β.Φ.Λ. παρά το γεγονός ότι το όχημα του Δήμου πήγαινε να ανεφοδιάσει με νερό πυροσβεστικό όχημα για φωτιά που έκαιγε στα πρανή της Εγνατίας Οδού. Πότε άραγε θα τελειώσει αυτός ο παραλογισμός;».

Μετά τις φωτογραφίες ντροπής με τους εξουθενωμένους πυροσβέστες που έδιναν μάχη με τις φλόγες για 11 μέρες στη Ρόδο και κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα με το καράβι, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν με τις στολές τους σε τραπέζια, καρέκλες και πατώματα των κοινόχρηστων χώρων του πλοίου επειδή το κράτος δεν ενδιαφέρθηκε να τους βρει μια καμπίνα, τώρα έχουμε και υδροφόρες που πληρώνουν διόδια για να σώσουν περιουσίες.

Ελλάς το μεγαλείο σου…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κράτος για γέλια και για κλάματα: Δημοτικές υδροφόρες που πήγαιναν να βοηθήσουν σε πυρκαγιές, πλήρωσαν κανονικά διόδια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.