ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή για την κρατική αχαριστία: Εικόνες ντροπής με τους ήρωες πυροσβέστες της Ρόδου να κοιμούνται στο πάτωμα του πλοίου της επιστροφής!

Σαν «στυμμένες λεμονόκουπες» παράτησε τους πυροσβέστες το κράτος - Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν από χθες οι εικόνες ντροπής
Οργή για την κρατική αχαριστία: Εικόνες ντροπής με τους ήρωες πυροσβέστες της Ρόδου να κοιμούνται στο πάτωμα του πλοίου της επιστροφής!

Πυροσβέστες – Ρόδος: Η λέξη «ντροπή» είναι πολύ φτωχή για να περιγράψει τις εικόνες των εξαντλημένων πυροσβεστών που κοιμούνται στα πατώματα ενός πλοίου, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από εχθές, και αποτυπώνουν τη διπροσωπία του κράτους που από τη μία αποθεώνει το έργο της Πυροσβεστικής και από την άλλη παρατά τους πυροσβέστες στη μοίρα τους, όπου σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεγάλη αγανάκτηση έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που δείχνουν τους ηρωικούς πυροσβέστες που έδωσαν δεκαήμερη μάχη στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου, κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα με το καράβι, να αναγκάζονται να κοιμούνται με τις στολές τους σε τραπέζια, καρέκλες και πατώματα των κοινόχρηστων χώρων του πλοίου!

Σύμφωνα με τον Alpha, επιβάτες που συνταξίδευαν μαζί τους, βλέποντάς τους να κοιμούνται στα πατώματα στο πολύωρο αυτό ταξίδι μετά από δέκα μέρες κοπιαστικής προσπάθειας, κατήγγειλαν το γεγονός και διαμαρτύρονται έντονα στο διαδίκτυο, ανεβάζοντας τις σχετικές φωτογραφίες.

Δυστυχώς αυτή είναι η «πρόνοια» του κράτους. Όσο ο πύρινος εφιάλτης είναι ενεργός, η κυβέρνηση εξαίρει το έργο της Πυροσβεστικής για να τονώνει το επικοινωνιακό προφίλ της και να καλύπτει την ανυπαρξία του επιτελικού κράτους. Όταν περάσει ο κίνδυνος και κλείσουν οι κάμερες, οι Πυροσβέστες μένουν αντιμέτωποι με το πραγματικό πρόσωπο του κράτους που δεν έχει να επιδείξει τίποτε άλλο από ανοργανωσιά και αδιαφορία.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό το ότι δεν υπήρξε η παραμικρή μέριμνα ώστε να βρεθούν καμπίνες για όλους τους πυροσβέστες, ώστε να μπορούν να ξεκουραστούν και να ταξιδέψουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, έτσι όπως τους αξίζει.

Πηγές της Πυροσβεστικής ανέφεραν στον Alpha, ότι «έγινε κάθε προσπάθεια να βρεθούν καμπίνες στο πλοίο επιστροφής από Ρόδο σε Πειραιά ωστόσο λόγω της περιόδου και επειδή ήδη οι ταξιδιώτες είχαν κλείσει καμπίνες εδώ και καιρό, κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο».

«Ελάχιστοι από τους πυροσβέστες είχαν μια στοιχειώδη ξεκούραση…»

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Νίκος Λαυράνος, είχε μιλήσει στο OPEN, επιβεβαιώνοντας αρχικά ότι οι εικόνες είναι «πέρα για πέρα αληθινές και μη αμφισβητήσιμες» και στη συνέχεια έκανε λόγο για «εικόνες ντροπής».

Μεταξύ άλλων είπε ότι: «η εικόνα πυροσβεστών να κείτονται στο κατάστρωμα, να προσπαθούν να κοιμηθούν σε εμβρυική στάση στην καρέκλα ή να κάνουν τα χέρια τους μαξιλάρι για να μπορέσουν να ξαποστάσουν μετά από 10ήμερο αγώνα, πραγματικά προκάλεσε αλγεινή εντύπωση… Καταβλήθηκε η κάθε δυνατή προσπάθεια από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, για το οποίο εγώ δεν έχω δικαιοδοσία να μιλήσω. Αλλά και από την πλευρά της Ομοσπονδίας καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν δύο, τρεις, τέσσερις, όσες περισσότερες γινόταν, καμπίνες ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να ξεκουραστούν και να ταξιδέψουν αξιοπρεπώς … Έγινε μια μίσθωση από τη γενική γραμματεία δύο αεροπλάνων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω. Επέστρεψαν πάνω από 70-80 συνάδελφοι. Οι συνάδελφοι που είδατε στο καράβι είναι ως επί το πλείστον οδηγοί οχημάτων που έπρεπε να είναι μαζί με τα οχήματα. Μάλιστα, μετά από αυτό το ντροπιαστικό και πολύωρο ταξίδι, βγαίνοντας από το λιμάνι το Πειραιά έπρεπε να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να πάνε στις υπηρεσίες από τις οποίες προήλθαν … Αγωνίστηκαν συνεχόμενες μέρες και ελάχιστοι από αυτούς είχαν μια στοιχειώδη ξεκούραση κάποιες στιγμές της ημέρας, με τη μικρότερη έως ελάχιστη διοικητική μέριμνα. Και όταν αναφέρομαι σε διοικητική μέριμνα εννοώ ένα με δύο μπουκαλάκια ζεστό νερό και ένα πιάτο φαγητό».

Αυτή είναι η υπέρμετρη αναλγησία και αναισθησία του ελληνικού κράτους. Οι πυροσβέστες καλούνται πρώτα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να ρισκάρουν τις ζωές τους στον «πόλεμο» των πυρκαγιών που κατακαίνε την Ελλάδα και ως «επιβράβευση» βλέπουν να τους περιμένει μία καρέκλα και ένα… πάτωμα για να ξεκουραστούν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, κλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή να πάρει θέση για τις εικόνες ντροπής και με μια θρασύτατη απάντηση εκτός τόπου και χρόνου, είπε ότι σε όλη την… Ευρώπη οι πυροσβέστες είναι κουρασμένοι μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ δεν είπε ούτε κουβέντα για το ότι το κράτος δεν προνόησε να τους βρει καμπίνες για να ξεκουραστούν ανθρώπινα. Δηλαδή η κ. Βούλτεψη έκρινε πως είναι απολύτως… φυσιολογική αυτή η εικόνα ντροπής!

Πότε με ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ, πότε με απαρχαιωμένα Canadair που γίνονται ιπτάμενα φέρετρα και ασυντήρητα τροχοφόρα οχήματα, πότε παρατώντας τους σε αναξιοπρεπείς συνθήκες ξεκούρασης, και πότε κάνοντας τους πυροσβέστες οδηγούς… ασθενοφόρων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει πόσο «σέβεται» την Πυροσβεστική και πόσο «τιμά» το ανεκτίμητο έργο της…

Σαν «στυμμένες λεμονόκουπες» παράτησε τους πυροσβέστες το κράτος - Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν από χθες οι εικόνες ντροπής. Σαν «στυμμένες λεμονόκουπες» παράτησε τους πυροσβέστες το κράτος - Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν από χθες οι εικόνες ντροπής. Σαν «στυμμένες λεμονόκουπες» παράτησε τους πυροσβέστες το κράτος - Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν από χθες οι εικόνες ντροπής.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οργή για την κρατική αχαριστία: Εικόνες ντροπής με τους ήρωες πυροσβέστες της Ρόδου να κοιμούνται στο πάτωμα του πλοίου της επιστροφής!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.