ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρούσματα – Πανεπιστήμια : Η ΠΑΣΠ ζητάει τα αυτονόητα από το Υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο θα έπρεπε να είχε απο μόνο του σκεφτεί και εφαρμόσει τις προτάσεις της ΠΑΣΠ
Κρούσματα – Πανεπιστήμια : Η ΠΑΣΠ ζητάει τα αυτονόητα από το Υπουργείο Παιδείας

Η ΠΑΣΠ, βλέποντας τα αριθμούς ρεκόρ νέων κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά και με αφορμή την επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια και στα αμφιθέατρα ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας τα αυτονόητα, για να προστατευτεί το σύνολο των φοιτητών της χώρας μας.

Η επιστολή της ΠΑΣΠ στην ουσία αναδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις στο ανύπαρκτο πλαίσιο προστασίας των φοιτητών από την πανδημία. Προκαλεί εντύπωση πως είναι δυνατόν αυτά που ζητούνται μέσα από την επιστολή να μην έχουν ήδη εφαρμοστεί από το ίδιο το υπουργείο. Μιλάμε για βασικές κινήσεις, που οποιοδήποτε σοβαρό κράτος θα είχε ήδη εφαρμόσει για να προστατεύσει τους φοιτητές του και κατ’ επέκταση το σύνολο της κοινωνίας μας.

Συγκεκριμένα η επιστολή της ΠΑΣΠ προς το υπουργείο υγείας γράφει :

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΣΠ

Προς: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Κοιν.: “Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως

Θέμα: Πρόταση ΠΑΣΠ για την μέθοδο επαναλειτουργίας των ιδρυμάτων κατά την έξαρση της πανδημίας

Είναι κοινώς αποδεκτό πως η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται στην κορύφωση της. Τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά προάγουν μια αίσθηση πλήρους ανασφάλειας, ειδικά στην φοιτητική κοινότητα ενώ ταυτόχρονα η απουσία σοβαρών αποφάσεων και στήριξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την ελλιπέστατη ενημέρωση προς τους φοιτητές, τείνει να υποβαθμίσει πλήρως τα πανεπιστήμια και την παρεχόμενη εκπαίδευση.

Μία παρεχόμενη εκπαίδευση που ήδη έχει υποβαθμιστεί σε τεράστιο βαθμό. Η τηλεκπαίδευση αποτέλεσε μια σημαντική βοήθεια στην συνέχεια της λειτουργίας των ιδρυμάτων εν μέσω της πανδημίας αν και δεν δύναται να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση. Σκεπτόμενοι την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. γίνεται κατανοητό ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα για την προστασία πρωτίστως της υγείας των φοιτητών αλλά και της διασφάλισης ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σκεπτόμενοι όλα τα παραπάνω και έχοντας ως γνώμονα την υγεία και τις ανάγκες των συμφοιτητών μας, ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη αιτούμαστε :

Την πλήρη ενημέρωση του Υπουργείου για τις αποφάσεις σχετικά με την λειτουργία των ιδρυμάτων, καθώς και την παρουσίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τις περιπτώσεις κρουσμάτων κατά την διάρκεια των μαθημάτων και της εξεταστικής καθώς η τελευταία ανακοίνωση δεν έλυσε κανέναν προβληματισμό,

Tην χρήση ενός υβριδικού μοντέλου εκπαίδευσης στα πανεπιστήμια, έως ότου παρέλθει η έξαρση της πανδημίας. Η δια ζώσης λειτουργία των εργαστηρίων και των κλινικών πρέπει να διασφαλιστεί και ταυτόχρονα στα θεωρητικά μαθήματα, όπου υπάρχει συνωστισμός, να δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το ίδιο υβριδικό μοντέλο θα πρέπει να ακολουθείται και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής για όσους διαγιγνώσκονται θετικοί και για όσους έρχονται σε επαφή με κρούσμα

Ενημέρωση εντός του Πανεπιστημίου για τα οφέλη τους πραγματικούς κινδύνους και την ανάγκη του εμβολιασμού κατά του COVID-10 ώρες να λυθούν οι όποιες απορίες, λιγοστών πλέον, αναποφάσιστων συμφοιτητών μας.

Παροχή μέσω ασφαλιστικού ταμείου 2 δωρεάν Rapid Test εβδομαδιαίες προς όλους τους φοιτητές, εμβολιασμένους και μη, με ταυτόχρονη υποχρεβωτική επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος για την είδοσο στις σχολές

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ μέσα σε κάθε σχολή 2 φορές μηνιαίες για την διενέργεια προληπτικών δωρεαν τεστ σε όποιον το επιθυμεί, καθως και τη διενέρεγεια εμβολιασμών εντός των ιατρίων του εκάστοτε ιδρύματος σε καθορισμένες ώφρς.

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ
ΠΑΣΠ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
ΠΑΣΠ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΑΣΠ ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.
ΠΑΣΠ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΣΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ
ΠΑΣΠ ΠΑ.Δ.Α.
ΠΑΣΠ ΠΑ.ΜΑΚ.
ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ.
ΠΑΣΠ ΠΕΔΔ
ΠΑΣΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Προς το παρόν η επιστολή της ΠΑΣΠ προς το υπουργείο παιδείας έχει μόνο πρωτοκολληθεί οπότε και αναμένεται, από χιλιάδες φοιτητές, η απάντηση του υπουργείου. Ελπίζουμε πως η Υπουργός παιδείας, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης, θα εφαρμόσει τις προτάσεις της ΠΑΣΠ αφου μέχρι στιγμή δε φαίνεται να έχει παρθεί κανένα άλλο σοβαρό μέτρο για την προστασία των φοιτητών και των οικογενειών τους. Ειδικά στο θέμα των τεστ, οι Ελληνες είμαστε απο τους λίγους στη Ευρώπη που πληρώνουμε τα μοριακά τεστ, ειδικά οι φοιτητές όμως θα πρέπει να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αυτά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κρούσματα – Πανεπιστήμια : Η ΠΑΣΠ ζητάει τα αυτονόητα από το Υπουργείο Παιδείας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.