ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέκκας: «Μάλλον δεν συνδέεται ο νέος σεισμός στην Κρήτη με αυτόν στο Αρκαλοχώρι»

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας έδωσε τις πρώτες εκτιμήσεις για τον νέο σεισμό 6,3 ρίχτερ που έπληξε την Κρήτη.
Λέκκας: «Μάλλον δεν συνδέεται ο νέος σεισμός στην Κρήτη με αυτόν στο Αρκαλοχώρι»

Ο Ευθύμιος Λέκκας έκανε δηλώσεις για τον νέο σεισμό που έπληξε το νησί τη Κρήτης αναφέροντας τις απόψεις των σεισμολόγων ως τώρα.

Προβληματισμός επικρατεί στους σεισμολόγους μετά τον νέο σεισμό στην Κρήτη εντάσεως 6,3 ρίχτερ , που χτύπησε για άλλη μια φορά το νησί μέσα σε ένα μήνα.

Ο νέος σεισμός έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους οι οποίοι έχουν βγει και πάλι στους δρόμους. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μετά από αναθεώρηση δίνει τον σεισμό στα 6,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου και εστιακό βάθος τα μόλις 8,2 χιλιόμετρα.

Ο κύριος Λέκκας ανέφερε για τον σεισμό ότι μάλλον δεν σχετίζεται με αυτόν στο Αρκαλοχώρι προ ημερών. «Το προσωρινό μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 Ρίχτερ από 6,6 Ρίχτερ που ήταν αρχικά. Έγινε έντονα αισθητός σε όλη την Κρήτη με μικρό εστιακό βάθος. Διερευνούμε την πιθανότητα να έχει σύνδεση με το σεισμό του Αρκαλοχωριού, αλλά μάλλον δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Πρόκειται για διαφορετικό επίκεντρο σε σχέση με την προηγούμενη φορά.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λέκκας: «Μάλλον δεν συνδέεται ο νέος σεισμός στην Κρήτη με αυτόν στο Αρκαλοχώρι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις