ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιανεμπόριο: «Παγώνει» το άνοιγμα – Πότε ανοίγει η εστίαση

Λιανεμπόριο: «Πάγωμα» θα έχουμε στο άνοιγμα του Λιανεμπορίου σύμφωνα με τις σκέψεις της Κυβέρνησης. Τι κρίνει την εστίαση και πότε ανοίγει.
Λιανεμπόριο: «Παγώνει» το άνοιγμα – Πότε ανοίγει η εστίαση

Λιανεμπόριο: «Πάγωμα» θα έχουμε στο άνοιγμα του Λιανεμπορίου σύμφωνα με τις σκέψεις της Κυβέρνησης. Τι κρίνει την εστίαση και πότε ανοίγει.

Λιανεμπόριο: Τα μέτωπα είναι πολλά στη μάχη της αντιμετώπισης της πανδημίας. Σήμερα μάλιστα, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την επίταξη των ιδιωτών γιατρών… τη στιγμή που το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται να μπαίνει στον «πάγο»!

Η πιο δύσκολη εβδομάδα της πανδημίας του κορονοϊού ξεκινά, καθώς βρισκόμαστε σε τροχιά κορύφωσης με τα νοσοκομεία να είναι γεμάτα από ασθενείς με κορονοϊόδιασωληνωμένους και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, να έχει ανακοινώσει την επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών.

Καθημερινά, τα ρεκόρ στους διασωληνωμένους και τους θανάτους ξεπερνούν το ένα το άλλο ενώ προβληματισμός υπάρχει και με τις μεταλλάξεις γι’ αυτό και κυβέρνηση και επιστήμονες παρακολουθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία και οι αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου φαίνεται να παγώνουν. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα για την άρση του lockdown πηγαίνουν, όπως όλα δείχνουν, ένα βήμα πίσω.

Δεν είναι τυχαίο ότι αν συνεχιστούν τα υψηλά νούμερα σε κρούσματα κορονοϊού, διασωληνωμένους και δεν υπάρξει αποσυμπίεση στα νοσοκομεία το λιανεμπόριο να ανοίξει από την 5η Απριλίου. Ερώτημα, παραμένει, τι θα γίνει και με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων με το αυτοκίνητο, δηλαδή εάν οι περιορισμοί με τον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 θα πάνε για τις 29 Μαρτίου ή όχι.

Τον Απρίλιο ανοίγει η εστίαση

Αυτό που θέλει η κυβέρνηση, πάντως, είναι να εμβολιαστεί αρκετός αριθμός πολιτών για να ανοίξει και η εστίαση. Η μεγάλη διάθεση στον εμβολιασμό αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο, όταν και η χώρα μας αναμένεται να λάβει 1.971.000 δόσεις, κάτι που θα αποκλιμακώσει τα περιοριστικά μέτρα. Στην κυβέρνηση, θέλουν, μέχρι το Πάσχα να μπορέσει να ανοίξει η μετακίνηση από νομό σε νομό για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε στο χωριό μας και να ανοίξει και ο τουρισμός.

Ο σχεδιασμός είναι η Ελλάδα να ανοίξει τις πύλες της στους τουρίστες στις 14 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία σχεδιάζεται και το άνοιγμα της κρουαζιέρας και του yachting.

Πηγή: ethnos.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.

?>