ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Επίσημο: Όλα τα μέτρα χαλάρωσης – Τι ισχύει και από πότε

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τα μέτρα χαλάρωσης του Lockdown που θα ισχύσουν από αύριο. Ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας, για το μερικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων και χαλάρωση του Lockdown. Τα μέτρα χαλάρωσης που ανακοινώθηκαν, μετά το σχέδιο για μαζικά τεστ,...
Lockdown – Επίσημο: Όλα τα μέτρα χαλάρωσης – Τι ισχύει και από πότε

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τα μέτρα χαλάρωσης του Lockdown που θα ισχύσουν από αύριο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας, για το μερικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων και χαλάρωση του Lockdown.

Τα μέτρα χαλάρωσης που ανακοινώθηκαν, μετά το σχέδιο για μαζικά τεστ, θα εφαρμοστούν κανονικά από αύριο Σάββατο (19/3) σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», συμπεριλαμβανομένων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ η κυβέρνηση υπενθυμίζει σε όλους τους τόνους πως η άρση αυτών των μέτρων γίνεται αποκλειστικά για την αναχαίτιση της κόπωσης των πολιτών, καθώς είναι δεδομένη η πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είναι τα εξής

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 21.00 έως τις 05.00 (σ.σ. αντί για 19.00 – 05.00).

Άνοιγμα για κομμωτήρια και κέντρων περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα.

Άνοιγμα για αρχαιολογικούς χώρους με υποχρεωτική χρήση μάσκας με SMS στο 6 (χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής, μόνο με τα πόδια). Το ίδιο ισχύει για τα δημόσια πάρκα.

Λειτουργία εκκλησιών για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία μόνο εντός του οικείου δήμου.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε το σχέδιο που θα ακολουθήσει η χώρα από εδώ και στο εξής για τον περιορισμό των κρουσμάτων, που θα φέρει και την αποσυμπίεση στα νοσοκομεία.

Το σχέδιο έχει ως εξής…

Δωρεάν rapid test σε όλο τον πληθυσμό μέσω φαρμακείων (υποχρεωτικά τεστ για τα σχολεία).

Συνεχής αύξηση των εμβολιασμών.

Χρήση εξωτερικών χώρων λόγω βελτίωσης του κλίματος.

Στοχευμένη και αυξημένη ενημέρωση.

Διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης.

Θετικός στον κορονοϊό ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Κορονοϊός: 2.785 τα νέα κρούσματα, 649 διασωληνωμένοι (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Επίσημο: Όλα τα μέτρα χαλάρωσης – Τι ισχύει και από πότε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.