ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και νέα μετρα στην εστίαση!

Όλα τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι με φόντο τα Χριστούγεννα.
Lockdown για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και νέα μετρα στην εστίαση!

Με τα κρούσματα πλέον να είναι σταθερά γύρω στις 7 χιλιάδες το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει όλα τα πιθανά μέτρα που μπορεί να πάρει ενόψει και των Χριστουγέννων.

Αρχικά, αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επίταξη ιδιωτών γιατρών προκειμένου να στηρίξουν το ΕΣΥ. Κάτι τέτοιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από αύριο, Δευτέρα (15/11).

Παράλληλα, ήδη στην Αυστρία έχουμε lockdown στους ανεμβολίαστους και μπορεί στη χώρα μας να μην υπάρχει τέτοια σκέψη σε καθολικό επίπεδο, υπάρχει όμως σε πιο περιορισμένο.

Ειδικότερα, ένας από τους περιορισμούς που εξετάζεται είναι να επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους μόνο σε όσους πολίτες της ηλικιακής ομάδας άνω των 60 ετών έχουν προχωρήσει και στην τρίτη, «αναμνηστική» δόση.

Από ‘κει και πέρα, τα μέτρα που ισχύουν σε σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο και κομμωτήρια, είναι πιθανό να εφαρμοστούν και στην εστίαση, με την πληρότητα ανά κατάστημα και αποστάσεις στα τραπέζια.

Ακόμη, υπάρχουν σκέψεις για ευέλικτο ωράριο προσέλευσης στο δημόσιο τομέα.

Το σχεδόν δεδομένο πάντως είναι πως η εφαρμογή των μέτρων θα ισχύσει κανονικά και στην εορταστική περίοδο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και νέα μετρα στην εστίαση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.