ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Γίνεται επίσημη η παράταση – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Την παράταση του lockdown αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα η Κυβέρνηση ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν νέα μέτρα!
Lockdown: Γίνεται επίσημη η παράταση – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Την παράταση του lockdown αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα η Κυβέρνηση ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν νέα μέτρα!

Επίσημη αναμένεται να γίνει η παράταση του lockdown σε ολόκληρη τη χώρα κάτι που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα τα μέτρα που πάρθηκαν τις προηγούμενες μέρες ίσως να μην είναι αρκετά καθώς η Ελληνική Κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά την λήψη νέων!

Η παράταση  θα αποτελεί εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα το πρωί…

Κάτι που είναι σίγουρο, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς χθες είχαμε περίπου 2,500 και με την πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν υπάρχει σκέψη για χαλάρωση.

Διάρκεια και μέτρα

Αυτό ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όταν ρωτήθηκε την Παρασκευή το πρωί στον ΑΝΤ1 από τον Γιώργο Παπαδάκη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Βέβαια, υπάρχουν και κάποια ερωτηματικά επί του θέματος… Όπως είναι για παράδειγμα το διάστημα της παράτασης αυτής, καθώς πριν από λίγες μέρες ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλούσε για άνοιγμα της αγοράς στις 22 Μαρτίου. Κάτι που σημαίνει οτι η παράσταση θα είναι για μία εβδομάδα.

Ωστόσο, με τα κρούσματα σε τέτοιο επίπεδο, είναι εξαιρετικό αμφίβολο το αν θα έχουν πέσει σε τέτοια επίπεδα που να δικαιολογούν την χαλάρωση.

Επίσης, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που μιλούν για αυστηροποίηση των μέτρων. Κάτι όμως που στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Καθαρά Δευτέρα 13033: Με αυτό τον κωδικό στο SMS πάμε για χαρταετό

Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική εντολή για κλείσιμο των πάρκων της χώρας την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε αυτά με όχημα εφόσον ανήκουν σε διαφορετικό δήμο από αυτόν που κατοικεί ο κάθε πολίτης.

Ακριβώς όσα μέτρα ίσχυαν για τις υπόλοιπες καθημερινές εντός αυστηρού lockdown θα ισχύουν και για την Καθαρά Δευτέρα.

Επομένως και την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και επιτρέπουν μετακίνηση από δήμο σε δήμο μόνο εάν αυτή γίνεται χωρίς αυτοκίνητο, δηλαδή πεζή ή με ποδήλατο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Γίνεται επίσημη η παράταση – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.