ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Οι περιοχές που πάνε για κλείσιμο – Πώς μπορούν να το αποφύγουν

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να κινείται με ραγδαίους ρυθμούς στη χώρα μας, στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών έχουν έρθει νησιωτικοί προορισμοί οι οποίοι παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων.
Lockdown: Οι περιοχές που πάνε για κλείσιμο – Πώς μπορούν να το αποφύγουν

Lockdown: Με τη μετάλλαξη Δέλτα να κινείται με ραγδαίους ρυθμούς στη χώρα μας, στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών έχουν έρθει νησιωτικοί προορισμοί οι οποίοι παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων.

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα είναι ραγδαία, καθώς εκτιμάται ότι το 50% των νέων κρουσμάτων ανήκουν στο συγκεκριμένο στέλεχος, ενώ κάποιες περιοχές της χώρας τέθηκαν ήδη σε «πορτοκαλί συναγερμό».

Συγκεκριμένα, αύξηση σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες παρουσιάζει ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων, σύμφωνα με όσα είπε στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Πονοκέφαλο» έχουν προκαλέσει πέντε δημοφιλή νησιά που βρίσκονται στο «κόκκινο»: η Μύκονος, η Ίος, η Πάρος, η Σαντορίνη και οι νομοί Ηρακλείου και Ρεθύμνου στην Κρήτη. Τα στοιχεία είναι φανερά της κρισιμότητας της κατάσταση: 300% αύξηση κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα στη Μύκονο, 500% στην Ίο, 700% στην Πάρο.

Στο Ηράκλειο τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί, ενώ στο Ρέθυμνο καταγράφηκαν διπλάσια κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο «πορτοκαλί» παραμένει και ο δήμος Σαλαμίνας, καθώς και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους-Διάταξη για το Δημόσιο

ΠΑΟΚ: Επιβεβαίωση Sportime – Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο Κούρτιτς

Survivor: Ήταν έγκυος το έκρυψε και γέννησε όταν βγήκε από το παιχνίδι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Οι περιοχές που πάνε για κλείσιμο – Πώς μπορούν να το αποφύγουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.