ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown Μύκονος: Έτσι φτάσαμε στο «λουκέτο» – Προειδοποίηση για όσα έρχονται;

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Μύκονος οδηγήθηκε στο πρώτο lockdown στη χώρα μας τη περίοδο του καλοκαιριού κάτι που ίσως αποτελεί προειδοποίηση για όσα έρχονται!
Lockdown Μύκονος: Έτσι φτάσαμε στο «λουκέτο» – Προειδοποίηση για όσα έρχονται;

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Μύκονος οδηγήθηκε στο πρώτο lockdown στη χώρα μας τη περίοδο του καλοκαιριού κάτι που ίσως αποτελεί προειδοποίηση για όσα έρχονται!

Lockdown Μύκονος: Η Κυβέρνηση αποφάσισε νέα έκτακτα μέτρα που οδήγησαν την Μύκονο σε lockdown με την συγκεκριμένη κίνηση να αποτελεί προειδοποίηση για τα όσα έπονται.

Την ίδια στιγμή, η καθηγήτρια Παιδιατρικής -Λοιμωξιολόγος  κ. Παυλοπούλου βρέθηκε στο κανάλι του Open όπου και εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα μπορούν να βοηθήσουν τη Μύκονο. «Ελπίζω τα κρούσματα να περιοριστούν και να αποδώσουν τα μέτρα», είπε και σημείωσε ότι «όσοι προσέρχονται στο νησί πρέπει να ελέγχονται αυστηρά».

Για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού η λοιμωξιολόγος είπε ότι «είναι πολύ πιο μεταδοτική» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και στους εμβολιασμένους πολίτες. «Και οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέχουν», τόνισε, «κι ας είναι πιο προστατευμένοι από τους μη». Όσον αφορά στην προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, η κ. Παυλοπούλου τόνισε ότι «οι άνω των 50 νοσούν και έχουν κολλήσει από τα νεότερα άτομα».

Τέλος, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών, λέγοντας ότι είναι ασφαλής στις ηλικίες 15 – 17, ενώ ότι για τις ηλικίες 12 – 14 ακόμα γίνεται έρευνα. «Το εξετάζουμε και από Σεπτέμβρη ίσως δοθεί η εισήγηση», διευκρίνησε η κ. Παυλοπούλου και συμπλήρωσε ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και για θηλάζουσες.

Στη Μύκονο αναφέρθηκε και ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος λέγοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, η εμβολιαστική κάλυψη του νησιού κυμαίνεται σε υψηλά ποσοστά, όμως υπάρχει πολύ μεγάλη εισροή τουριστών και δεν ξέρουμε πόσο αυστηροί είναι οι έλεγχοι «Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για το καλοκαίρι», είπε ο κ. Μανωλόπουλος και συμπλήρωσε ότι, απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα αυτό που πρέπει να γίνει είναι «να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών». Ο καθηγητής εκτίμησε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε αύξηση κρουσμάτων και συμπλήρωσε ότι «θα κινδυνεύσουν 50άρηδες και 60άρηδες» από τη νέα μετάλλαξη.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο μετά την ανακοίνωση για τοπικό lockdown μίλησε και ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου εστίασης του νησιού, Ηρακλής Ζησιμόπουλος. Ο κ. Ζησιμόπουλος υποστήριξε ότι «ερχόταν κόσμος χωρίς να γίνονται έλεγχοι» και εξήγησε ότι η κατάσταση για τις επιχειρήσεις της Μυκόνου είναι «πολύ δύσκολη».

«Αμέσως έγιναν ακυρώσεις και κάποιοι φεύγουν ήδη». Ο κ. Ζησιμόπουλος είπε ότι, όλο το προηγούμενο διάστημα, οι επιχειρηματίες του νησιού έκαναν εκκλήσεις στην πολιτεία να πάρει μέτρα ώστε να σταματήσει τα κορονοπάρτι στα στενά του νησιού αλλά αυτό έγινε μόλις προχθές.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες για τα μέτρα – Κίνδυνος για lockdown σε ακόμη πέντε περιοχές

Survivor – Σπαλιάρας: «Θα το συζητούσα να ξαναπάω – Δεν έχω επαφή με τον Ντάνο»

Χόλιντεϊ για Αντετοκούνμπο: «Δεν τον λένε τυχαία Freak» (vid)

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown Μύκονος: Έτσι φτάσαμε στο «λουκέτο» – Προειδοποίηση για όσα έρχονται;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.