ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Οριστικό: Ανοίγει το λιανεμπόριο – Από πότε και ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Lockdown: Το «πράσινο φως» φαίνεται πως έχει ανάψει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, βάζοντας ωστόσο τρεις προϋποθέσεις.
Lockdown – Οριστικό: Ανοίγει το λιανεμπόριο – Από πότε και ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Lockdown: Το «πράσινο φως» φαίνεται πως έχει ανάψει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, βάζοντας ωστόσο τρεις προϋποθέσεις.

Lockdown: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι φαίνεται πως δίνουν το «οκ» προκειμένου να ανοίξει και πάλι το λιανεμπόριο.

Μάλιστα, αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα, ακόμα και από το ερχόμενο Σάββατο (3/4).

Διευκρινίζεται ότι θα ανοίξουν μόνο τα μικρά καταστήματα και όχι τα πολυκαταστήματα. Επίσης, σημειώνεται ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει κανονικά με επίσκεψη στα μαγαζιά και όχι με click away ή click inside. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί έδειξαν να βιάζονται και η εισήγηση είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο από το Σάββατο ή το αργότερο τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το πράσινο φως για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, μόνο εφόσον συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις:

-Να μην υπάρξει κοσμοσυρροή στους δρόμους

-Να γίνονται rapid test στους εργαζόμενους δύο φορές την εβδομάδα

-Να διατηρηθεί το ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, όπως ορίζει ο νόμος

Οι ειδικοί συμφώνησαν να ανοίξουν και τα σχολεία μόλις κυκλοφορήσουν τα self-test. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν στις 19:00 ο Ν. Χαρδαλιάς και ο Β. Κικίλιας.

Πηγή: iefimerida.gr

Τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα περιέγραψε ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στο OPEN είπε ότι «πάμε σε άνοιγμα με περιορισμούς και χωρίς click away ή click in shop». Όπως τόνισε ο ίδιος, «τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία. Έχουμε μεγάλη πίστη στην εισήγηση της Επιτροπής». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα, αν δοθεί το πράσινο φως.

«Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση» ανέφερε. Για τα γυμναστήρια πάντως είπε ότι δεν είναι στην ατζέντα της συζήτησης για άνοιγμα στην παρούσα φάση. «Υπάρχει όντως κοινωνική πίεση. Ο ιός είναι εδώ, δίνει τη μάχη να μας κερδίσει. Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην αυτοπροστασία. Υπάρχει ένα θέμα ηθικής, πώς στηρίζουμε αυτούς που δίνουν τη μάχη να επιβιώσουν. Ο Απρίλιος είναι ο μήνας μετάβασης» είπε ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ανατροπή: Άλλαξε τη διάταξη το Υπουργείο Υγείας – Δεν θα διενεργούνται rapid test σε φαρμακεία

Ισπανία – Απίστευτο: Πρόστιμο αν βγάλεις τη μάσκα στην παραλία!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Οριστικό: Ανοίγει το λιανεμπόριο – Από πότε και ποιες είναι οι προϋποθέσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.