ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Σημαντικές οι επόμενες 30 μέρες – Τα βήματα για την άρση όλων των μέτρων

Οι επόμενες 30 μέρες είναι πολύ σημαντικές για το lockdown, αφού σιγά-σιγά θα αρχίσουν τα βήματα για την άρση όλων των μέτρων.
Lockdown: Σημαντικές οι επόμενες 30 μέρες – Τα βήματα για την άρση όλων των μέτρων

Οι επόμενες 30 μέρες είναι πολύ σημαντικές για το lockdown, αφού σιγά-σιγά θα αρχίσουν τα βήματα για την άρση όλων των μέτρων.

Πολύ σημαντικός θα είναι ο επόμενος μήνας για το lockdown, με την κυβέρνηση να καλείται να λύσει αρκετά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο τουρισμός χωρίς δεύτερη σκέψη θα ανοίξει στις 14 Μαΐου, ωστόσο η πίεση παραμένει στο Σύστημα Υγείας, με το Μαξίμου να σχεδιάζει τα βήματα που θα ακολουθηθούν, για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο άνοιγμα.

Οι προτάσεις προς τους επιστήμονες

Το υπουργείο ανάπτυξης έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις προς τους επιστήμονες, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την Παρασκευή προκειμένου να εξετάσουν το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων, των κέντρων αισθητικής αλλά και το άνοιγμα των φροντιστηρίων για τους μαθητές της Γ Λυκείου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα εισηγηθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου άμεσα χωρίς τους περιορισμούς που έχει φέρει το click inside, ενώ προτείνει οι αγορές από την ερχόμενη Δευτέρα ή το αργότερο τη Μεγάλη Εβδομάδα να γίνονται κανονικά με φυσική παρουσία στα καταστήματα άλλα με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί ανά τετραγωνικό, με το τρίωρο χρονικό όριο.

Ακόμα σχεδιάζεται ως το τέλος εβδομάδας να ανακοινωθούν οι νέοι τομείς όπου τα self test θα είναι υποχρεωτικά.

Μεταξύ άλλων στο λιανεμπόριο, όπου την ευθύνη θα την έχει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, στην εστίαση (καταρχήν στους εργαζόμενους στα delivery), αλλά και στους οδηγούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

8 με 10 εκατ. self test μέχρι την Παρασκευή

Τα self test σίγουρα θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στην όλη κατάσταση και γίνεται προετοιμασία για να κατευθυνθούν σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Ο ρόλος τους θα είναι βασικός όπως προείπαμε για το άνοιγμα  της αγοράς και οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους μελετώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ως την Παρασκευή αναμένονται ακόμη 8-10 εκατ. self test, για τα οποία υπάρχει ήδη προετοιμασία να κατευθυνθούν σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Johnson & Johnson: Ανατροπή με το εμβόλιο – Τι θα κάνει η Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Σημαντικές οι επόμενες 30 μέρες – Τα βήματα για την άρση όλων των μέτρων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.