Οι επόμενες 30 μέρες είναι πολύ σημαντικές για το lockdown, αφού σιγά-σιγά θα αρχίσουν τα βήματα για την άρση όλων των μέτρων.

Πολύ σημαντικός θα είναι ο επόμενος μήνας για το lockdown, με την κυβέρνηση να καλείται να λύσει αρκετά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο τουρισμός χωρίς δεύτερη σκέψη θα ανοίξει στις 14 Μαΐου, ωστόσο η πίεση παραμένει στο Σύστημα Υγείας, με το Μαξίμου να σχεδιάζει τα βήματα που θα ακολουθηθούν, για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο άνοιγμα.

Οι προτάσεις προς τους επιστήμονες

Το υπουργείο ανάπτυξης έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις προς τους επιστήμονες, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την Παρασκευή προκειμένου να εξετάσουν το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων, των κέντρων αισθητικής αλλά και το άνοιγμα των φροντιστηρίων για τους μαθητές της Γ Λυκείου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα εισηγηθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου άμεσα χωρίς τους περιορισμούς που έχει φέρει το click inside, ενώ προτείνει οι αγορές από την ερχόμενη Δευτέρα ή το αργότερο τη Μεγάλη Εβδομάδα να γίνονται κανονικά με φυσική παρουσία στα καταστήματα άλλα με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί ανά τετραγωνικό, με το τρίωρο χρονικό όριο.

Ακόμα σχεδιάζεται ως το τέλος εβδομάδας να ανακοινωθούν οι νέοι τομείς όπου τα self test θα είναι υποχρεωτικά.

Μεταξύ άλλων στο λιανεμπόριο, όπου την ευθύνη θα την έχει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, στην εστίαση (καταρχήν στους εργαζόμενους στα delivery), αλλά και στους οδηγούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

8 με 10 εκατ. self test μέχρι την Παρασκευή

Τα self test σίγουρα θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στην όλη κατάσταση και γίνεται προετοιμασία για να κατευθυνθούν σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Ο ρόλος τους θα είναι βασικός όπως προείπαμε για το άνοιγμα  της αγοράς και οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους μελετώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ως την Παρασκευή αναμένονται ακόμη 8-10 εκατ. self test, για τα οποία υπάρχει ήδη προετοιμασία να κατευθυνθούν σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Johnson & Johnson: Ανατροπή με το εμβόλιο – Τι θα κάνει η Ελλάδα