ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τέλος από την Παρασκευή – Χωρίς SMS, ελεύθερες μετακινήσεις εκτός νομού και αλλαγή απαγόρευσης (vid)

Έρχεται το τέλος του lockdown από την Παρασκευή, με αλλαγή σε μέτρα που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα και είχαν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας μας.
Lockdown: Τέλος από την Παρασκευή – Χωρίς SMS, ελεύθερες μετακινήσεις εκτός νομού και αλλαγή απαγόρευσης (vid)

Έρχεται το τέλος του lockdown από την Παρασκευή, με αλλαγή σε μέτρα που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα και είχαν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Ένα βήμα πριν βγει από το ολικό lockdown είναι η Ελλάδα, λόγω των αλλαγών που έχει φέρει η  επιτάχυνση του μαζικού εμβολιαστικού προγράμματος και η αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Τα self test έχουν κάνει και αυτά τη διαφορά, κάτι που φαίνεται και στα καθημερινά κρούσματα και όλα μαζί φέρνουν την άρση του lockdown και την επιστροφής την κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή και μετά, έρχεται η κατάργηση του SMS για να ψωνίζει και να κυκλοφορεί ο πολίτης, ενώ παράλληλα θα ανοίξουν και μετακινήσεις εκτός νομού.

Οι πολίτες όπως προείπαμε θα μετακινούνται ελεύθερα, ενώ δε θα χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού για τα ψώνια τους, ωστόσο θα πρέπει να κάνουν τις αγορές τους μεκανόνες ασφαλείας, αφού τίθενται σε λειτουργία τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας με 1 πελάτη ανά 25 τ.μ.

Παράλληλα, δίνεται «ανάσα» μίας ώρας στα καταστήματα εστίασης, καθώς οι πελάτες θα μπορούν να διασκεδάζουν – χωρίς μουσική – μέχρι τα μεσάνυχτα, καθώς στις 00.15 τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 00:30.

Από κει και πέρα, όσον αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά, θα μπει σε ισχύει η ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς.

Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε τεστ pcr 72 ωρών είτε rapid test ή self-test 24 ωρών είτε αποδεικτικό νόσησης.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει η νέα κατάθεση από τον σύζυγο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Τέλος από την Παρασκευή – Χωρίς SMS, ελεύθερες μετακινήσεις εκτός νομού και αλλαγή απαγόρευσης (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.