ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Ανακοινώθηκαν οι κλίμακες επιδότησης – Αυτές θα είναι οι τιμές – Που δίνεται μπόνους

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Κώστα Σκρέκα οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.
Λογαριασμοί ρεύματος: Ανακοινώθηκαν οι κλίμακες επιδότησης – Αυτές θα είναι οι τιμές – Που δίνεται μπόνους

Λογαριασμοί ρεύματος: Ο υπουργός ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα θα γίνει σε τρεις κλίμακες για τον μήνα Οκτώβριο.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού ήρθαν να επιβεβαιώσουν το Sportime για τα όσα σας είχαμε ήδη γράψει για την κλιμακωτή επιδότηση που πλέον γίνεται πράξη.

Η κλίμακες χωρίζονται ανάλογα με την κατανάλωση σε κιλοβατώρες:

  • Πρώτη κλίμακα η κατανάλωση μέχρι 500 κιλοβατώρες
  • Δεύτερη από 501 μέχρι 1000 κιλοβατώρες
  • Τρίτη από 1001 κιλοβατώρες και πάνω

Σημειώθηκε επίσης στις ανακοινώσεις ότι όσον αφορά τις καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες θα υπάρξει μπόνους ύψους 50 ευρώ αν μειωθεί η κατανάλωση κατά 15% την ημέρα σε σχέση με την αντίστοιχη κατανάλωση μέσα στο 2021.

Ταυτόχρονα, μπαίνει σε λειτουργία η οριζόντια επιδότηση στο φυσικό αέριο ύψους 90 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα αλλά και ειδικό τέλος σε ηλεκτροπαραγωγούς που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτές είναι οι τιμές που διαμορφώνονται ανά κλίμακα

Στις ανακοινώσεις του ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση αποσκοπεί στην στήριξη των νοικοκυριών αλλά και παράλληλα στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι επιδοτήσεις ανά κλίμακα και τα ποσά που θα καταβληθούν θα είναι:

  • Στις μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh επιδοτείται το 90% της αύξησης, με την επιδότηση να φτάνει στα 436 €/MWh. Αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Στη μηνιαία κατανάλωση από 501-1000kWh επιδοτείται το 80% της αύξησης, με επιδότηση 386 €/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 €/MWh.
  • Για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001KWh, επιδοτείται το 70% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 336 €/MWh. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 €/MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) επιδοτείται όπως κάθε μήνα σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 485 €/MWh.

Μικρό «παράθυρο» για «δελτίο» ρεύματος και διακοπές, άφησε ο Κώστας Σκρέκας!

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»: Συναυλία για τα αδέσποτα ζωάκια στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος»

Σασμός επόμενα επεισόδια: Ο Παύλος Βρουλάκης αποκαλύπτεται – Όλα όσα γνώριζε ο παπά Μιχάλης και έκρυβε

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λογαριασμοί ρεύματος: Ανακοινώθηκαν οι κλίμακες επιδότησης – Αυτές θα είναι οι τιμές – Που δίνεται μπόνους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις