ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Λουκέτο» στους συνδέσμους των ομάδων – Έτσι θα λειτουργούν πλέον οι νέες «λέσχες φιλάθλων»

Αυτό είναι το κυβερνητικό σχέδιο για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.
«Λουκέτο» στους συνδέσμους των ομάδων – Έτσι θα λειτουργούν πλέον οι νέες «λέσχες φιλάθλων»

Σύνδεσμοι: Νέα δεδομένα είναι έτοιμη να διαμορφώσει η Κυβέρνηση για την πάταξη του χουλιγκανισμού στην Ελλάδα, με το «λουκέτο» στους συνδέσμους των ομάδων να έχει ήδη αποφασισθεί, όπως και ο νέος τρόπος λειτουργίας για τις νέες «λέσχες φιλάθλων».

Η δολοφονική επίθεση στη περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη όπου ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε την ζωή του αλλά και το σοκαριστικό περιστατικό της ενέδρας που στήθηκε σε παίκτη της Κ15 της ΑΕΚ στο Μαρούσι έχουν οδηγήσει τους κυβερνώντες στην απόφαση άμεσης λήψης μέτρων.

Έτσι, αναμένεται ακόμη και μέσα στην ημέρα να ανακοινωθεί η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Για αυτόν τον λόγο, πρόσφατα υπήρξε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου και αποφασίστηκε το πλάνο που θα βάζει «λουκέτο» στους συνδέσμους των χούλιγκαν ενώ ξεκαθαρίστηκε και ο τρόπος λειτουργίας των λεγόμενων «λεσχών φιλάθλων».

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού:

Αποκλειστική είσοδος στις θύρες των οργανωμένων με διαρκείας

Μόνο όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια διαρκείας από το ξεκίνημα της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου θα μπορούν να εισέρχονται στις θύρες όπου βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί. Αυτό θα συμβεί ούτως ώστε ο κάθε φίλαθλος να μπαίνει στις συγκεκριμένες θύρες με ονομαστικό εισιτήριο.

Χωρίς αναστολή οι ποινές – Απευθείας στην φυλακή οι δράστες

Απευθείας στην φυλακή θα οδηγούνται οι δράστες των επεισοδίων καθώς η Κυβέρνηση αποφάσισε την επαναφορά και την αυστηροποίηση του ιδιώνυμου κάτι που σημαίνει πως μετά και την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής των ποινών.

Σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης στα γήπεδα

Ένα ακόμη μέτρο που αποφασίσθηκε είναι η τοποθέτηση και η εγκατάσταση συστήματος καταγραφής και παρακολούθησης στα ελληνικά γήπεδα με κάμερες σε όλους τους χώρους που θα καταγράφουν κάθε κίνηση των οπαδών.

«Λουκέτο» στους συνδέσμους των ομάδων

Το κλείσιμο των συνδέσμων αποφάσισαν στην κυβέρνηση αλλά και την αντικατάσταση τους από τις νέες «λέσχες φιλάθλων» που θα λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, έδρα των λεσχών φιλάθλων θα ορίζεται εκείνη των ΠΑΕ ή των ΚΑΕ, που είναι οι ιδιοκτήτριες των ομάδων που θα έχουν και την ευθύνη να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό μητρώο μελών.

Ένας φίλαθλος που θα θελήσει να εγγραφεί σε μια «λέσχη φιλάθλων» θα πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο ενώ οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται στις ανώνυμες εταιρείες θα είναι πολύ πιο αυστηρές.

Monitoring από την Αστυνομία

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αναβάθμιση των ποινών που αφορούν τους κεκλεισμένους αγώνες που θα επιβάλλονται ως τιμωρία στις ομάδες ενώ παράλληλα έχει αποφασιστεί πως την παρακολούθηση της πορείας μέτρων θα αναλάβει μικτή επιτροπή της διοργανώτριας αρχής της Super League και της Πολιτείας.

Ακόμη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος θα υποδείξει έναν ανώτατο αξιωματικό της Ελληνική Αστυνομίας που θα είναι υπεύθυνος για το έργο του monitoring.

Τεχνική βοήθεια από FIFA και UEFA

Την παροχή τεχνικής βοήθειας από την FIFA και την UEFA θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τον τρόπο οργάνωσης, λειτουργίας και κυρίως διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή έχει αποφασισθεί η πραγματοποίηση μια σύσκεψη με την συμμετοχή των παραγόντων του ελληνικού αθλητισμού στην οποία θα δώσει το παρών και ο Πρωθυπουργός.

Αντιμετώπιση της βίας μέσω της σύμβασης του Saint-Denis

Ένα ακόμη μέτρο για την αντιμετώπιση της βίας φαίνεται πως είναι η κύρωση της σύμβασης του Saint-Denis που αναμένεται να γίνει άμεσα από την Εθνική Αντιπροσωπεία.

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που αφορά την προσέγγιση θεμάτων ασφαλείας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα θα περάσει σε μια νέα βάση που αποφασίστηκε το 2016 από την Ε.Ε. και περιλαμβάνει την δράσεων που μεταξύ άλλων προβλέπουν την συνεργασία κυβερνήσεων αλλά και αθλητικών φορέων.

Έπρεπε να υπάρξει ακόμη μια εν ψυχρώ εκτέλεση οπαδού, την προκειμένη περίπτωση του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ώστε η κυβέρνηση να ασχοληθεί με το φαινόμενο του Χουλιγκανισμού, ο οποίος ζει και βασιλεύει εν έτη 2022 στην Ελλάδα, επιστρέφοντας μας πίσω σε μαύρες και σκοτεινές εποχές.
Οι ομάδες στο σύνολό τους, οι ιδιοκτήτες τους και όσοι τις απαρτίζουν, προ των ευθυνών τους για την κατάσταση που επικρατεί.

Ας μην κρυβόμαστε, ο οπαδικός Χουλιγκανισμός, βόλευε και βολεύει, αυτούς που ήθελαν να συντηρούν ακραίους και φανατισμένους στους κόλπους των ομάδων για να κάνουν της πάσης φύσεως δουλείες τους…Ο κύκλος αίματος πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα πριν υπάρξει συνέχεια…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Λουκέτο» στους συνδέσμους των ομάδων – Έτσι θα λειτουργούν πλέον οι νέες «λέσχες φιλάθλων»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.