ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Λεπενιώτη: Αυτή είναι η Πρόεδρος του δικαστηρίου που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή

Εισήλθε στο δικαστικό Σώμα σε ηλικία 26 ετών.
Μαρία Λεπενιώτη: Αυτή είναι η Πρόεδρος του δικαστηρίου που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή

Η Μαρία Λεπενιώτη ήταν η γυναίκα που προέδρευσε στην πολύκροτη Δίκη της Χρυσής Αυγής, που διήρκεσε για πάνω από 5,5 χρόνια και απασχόλησε ολόκληρο το Πανελλήνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι σημαίνει η απόφαση – Αυτές είν

Η έμπειρη δικαστικός χαρακτηρίζεται από συναδέλφους της και γενικότερα από τον νομικό κόσμο ως «…ό,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη».

Μάλιστα πριν από 32 χρόνια η κ. Λεπενιώτη ήταν η ανακρίτρια που είχε χειριστεί την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το τότε στέλεχος της Αντώνη Ανδρουτσόπουλο ή «Περίανδρο».

Στο παρελθόν έχει χειριστεί πολλές ιδιαίτερες δίκες, όπως το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», δίκες εκβιαστών, τη δίκη για εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου κ.α .

Οσον αφορά την Δίκη της Χρυσής Αυγής άπαντες αναγνώρισαν στην Μαρία Λεπενιώτη ότι κατάφερε να χειρισθεί με και να διαχειρισθεί σωστά μια πολύ δύσκολη και πολύπλευρη υπόθεση. Κ που εν τέλει κατόρθωσε να εκτονώσει τις εντάσεις -που προκλήθηκαν και από τις δύο πλευρές- στις δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της δίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τα ηγετικά στελέχη του κόμματος

Η κα Λεπενιώτη, που πλέον έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη, εισήλθε στο δικαστικό Σώμα το 1984 σε ηλικία 26 ετών. Είναι άριστη νομικός με μεταπτυχιακό τίτλο στο αστικό και εργατικό δίκαιο. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Κατά τη διάρκεια της δίκης προήχθη από εφέτη σε πρόεδρο εφετών και πριν λίγο καιρό σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Είναι σύζυγος του διακεκριμένου ιατροδικαστή και προϊστάμενου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαρία Λεπενιώτη: Αυτή είναι η Πρόεδρος του δικαστηρίου που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.