ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Market Pass: Δεν επηρεάζεται από την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Αυτά τα λεφτά θα δοθούν

Αυτά είναι τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή για το Market Pass 2.
Market Pass: Δεν επηρεάζεται από την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Αυτά τα λεφτά θα δοθούν

Κανονικά στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το Market Pass 2, το επίδομα οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά για τα ψώνια τους από το σούπερ μάρκετ.

Η πλατφόρμα του gov.gr θα ανοίξει, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 15 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Η νέα, ολιγοήμερη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις που δόθηκε δε θα επηρεάσει την ημερομηνία του επιδόματος καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των φορολογικών έχει ήδη δηλωθεί.

Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν τα χρήματά τους είτε σε άυλη κάρτα είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Θυμίζουμε πως αυτοί είναι οι παλιοί δικαιούχοι που πρέπει να κάνουν αίτηση ξανά.

Δικαιούχοι είναι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τη φολογική τους δήλωση και το ετήσιο εισόδημά τους δε ξεπερνάει:

  • τις 16.000 ευρώ για άγαμους
  • τις 24.000 ευρώ για έγγαμους
  • τις 24.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια με προσαύξηση κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.

Market Pass: Τα λεφτά που θα δοθούν και οι ημερομηνίες καταβολής

Οι πληρωμές για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα γίνουν:

  • Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2023: για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 25η Σεπτεμβρίου β) για όσους ήταν παλιοί δικαιούχοι και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου.
  • Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2023: ια τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως την 31η Οκτωβρίου 2023, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τα χρήματα που θα δοθούν, σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να λαμβάνει μέχρι και 60 ευρώ μηνιαίο βοήθημα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Market Pass: Δεν επηρεάζεται από την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Αυτά τα λεφτά θα δοθούν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.