ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mastercard: Τα αλλάζει όλα στις κάρτες – Τι θα αλλάξει

Τέλος η μαγνητική ταινία στις κάρτες Mastercard! Αλλάζουν πολλά στις κάρτες, δείτε ποιες ακριβώς θα είναι οι αλλαγές.
Mastercard: Τα αλλάζει όλα στις κάρτες – Τι θα αλλάξει

Τα επόμενα χρόνια η Mastercard αναμένεται να σταματήσει την έκδοση καρτών με μαγνητική ταινία: Όπως έγινε γνωστό ως το 2033, οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες της δεν θα έχουν ταινίες. Αλλάζουν έτσι οι τραπεζικές συναλλαγές όπως τις ξέραμε.

Μάλιστα πολλές τράπεζες ανά τον πλανήτη (ανάμεσα τους και στην Ευρώπη) θα είναι σε θέση να εκδίδουν τις νέες κάρτες από το 2024.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Mastercard οι νέες βιομετρικές κάρτες με δακτυλικά αποτυπώματα και οι «chip-and-pin» παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Η εταιρεία υποστηρίζει πως είναι το πρώτο δίκτυο πληρωμών στον κόσμο που αποσύρει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Εκπρόσωπός της εξήγησε στο BBC πως το επίπεδο της παγκόσμιας αποδοχής του chip-and-pin (που χρησιμοποιεί κωδικό ΡΙΝ για την έγκριση της συναλλαγής) είναι τέτοιο που η στιγμή για την έναρξη της απόσυρσης των μαγνητικών ταινιών ήταν κατάλληλη.

Η μαγνητική ταινία άρχισε την πορεία της το 1960, ως ένα πρόγραμμα της IBM για τη δημιουργία καρτών ταυτότητας για τη CIA. Ο Φόρεστ Πάρι, ένας από τους μηχανικούς της εταιρείας, είχε την ιδέα να περάσει πληροφορίες κωδικοποιημένες σε μαγνητική ταινία σε μια πλαστική κάρτα, μα δυσκολευόταν να ενώσει τα δύο αυτά στοιχεία. Η σύζυγός του, Δωροθέα Πάρι, είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει θερμότητα για να περάσει την ταινία στην κάρτα,, αρχικά με το σίδερο που χρησιμοποιούσε τότε.

Τέλος να αναφέρουμε ότι όπως αναφέρει η εταιρεία  ο κορονοϊός έχει αυξήσει ενισχύσει την επιθυμία για διαφορετικούς τρόπους πληρωμών, οδηγώντας  όλο και περισσότερο την εφεύρεση του Πάρι στα βιβλία της ιστορίας.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα από τον Σεπτέμβρη – Την… πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι, σκέψεις για επαναφορά της μάσκας

Ο Γιώργος Βαρεμένος συνδύασε το 112 με το Αφγανιστάν και νομίζει ότι έχει χιούμορ!

Αφγανιστάν: Φρίκη στην Καμπούλ! – Ποδοπατήθηκαν ακόμη και γυναικόπαιδα (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Mastercard: Τα αλλάζει όλα στις κάρτες – Τι θα αλλάξει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.