ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτι: Μνημόσυνο για τα 102 θύματα (vids)

Μάτι: Λένε πως ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα. Πέρασαν 365 ημέρες από εκείνη την ημέρα. Ημέρα τραγωδίας.
Μάτι: Μνημόσυνο για τα 102 θύματα (vids)

Μάτι: Λένε πως ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα. Πέρασαν 365 ημέρες από εκείνη την ημέρα. Ημέρα τραγωδίας.

Με 102 νεκρούς στην Ελλάδα του 2018. Από φωτιά. Στην περιοχή του Ματιού.

Το πρωί της Τρίτης (23/7) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, στο Κόκκινο Λιμανάκι, λίγα μέτρα μακριά από το οικόπεδο όπου βρέθηκαν αγκαλιασμένοι 26 νεκροί. τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο.

Οι περισσότεροι, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ήταν βουβοί. Σκεπτικοί. Για όσους έχασαν: φίλους, αδελφούς, συζύγους, παιδιά.

Κάποιοι διάλεξαν την απουσία, δεν μπορούσαν να αντέξουν την φόρτιση.

Το παρών δίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που χθες κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ανακοίνωσε πέντε άμεσα μέτρα για να κλείσουν οι ανοιχτές πληγές στις πληγείσες περιοχές.

Παρόντες στο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων του Ματιού είναι μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας που εκείνη την ημέρα ως υπεύθυνος, τότε, για τις κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων είχε φροντίσει για την έγκαιρη και ασφαλή εκκένωσή τους, ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.



Το βράδυ της Δευτέρας (22/7), στη βραδιά μνήμης που ήταν αφιερωμένη στα θύματα της τραγικής πυρκαγιάς της 23ης του περσινού Ιουλίου, που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νεανική Σκηνή», υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας και την υποστήριξη των Συλλόγων του Ματιού και του Νέου Βουτζά.

Η βραδιά ήταν για αυτούς που έφυγαν, αλλά και για αυτούς που έμειναν πίσω και ζουν μια καθημερινότητα που έχει αλλάξει ριζικά. Αυτό το «δεν ξεχνώ», ακούστηκε βροντερά απ όλους, με την παρουσία τους και το χειροκρότημα τους.

Διαβάστε επίσης, «είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ μετά το Μάτι»

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάτι: Μνημόσυνο για τα 102 θύματα (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.