ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μεγάλος Αδερφός» ο Άδωνις: «Ξέπλυνε» το σκάνδαλο Ασημακοπούλου και ζητά να δοθούν τα προσωπικά μας δεδομένα σε όλα τα κόμματα για καμπάνιες!

Ο ανεκδιήγητος Άδωνις είπε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να δοθούν στα κόμματα τα προσωπικά μας δεδομένα, για να κάνουν προεκλογικές εκστρατείες!
«Μεγάλος Αδερφός» ο Άδωνις: «Ξέπλυνε» το σκάνδαλο Ασημακοπούλου και ζητά να δοθούν τα προσωπικά μας δεδομένα σε όλα τα κόμματα για καμπάνιες!

«Σουρωτήρι» θέλει να γίνουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν δίστασε να ομολογήσει τις τρομακτικές προθέσεις του, που δεν αποκλείεται καθόλου να εκπροσωπούν και το Μαξίμου γενικότερα!

Σε μια «φθηνή» προσπάθεια του Άδωνι να τους βγάλει όλους «λάδι» για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου που αφορούσε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, ισχυρίστηκε ότι αυτό που έκαναν παράνομα τα γαλάζια στελέχη παραβιάζοντας το Σύνταγμα, θα πρέπει να γίνει νόμιμο!

Συγκεκριμένα ζήτησε κάτι το αδιανόητο για τη Δημοκρατία – αλλά αναμενόμενο για τα καθεστωτικά «μέτρα» του Γεωργιάδη: όλα τα κόμματα να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα όλων των πολιτών, για να τα χρησιμοποιούν όπως θέλουν για τις προεκλογικές καμπάνιες τους!

«Η δική μου πολιτική άποψη ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι τόσο ως υπουργός γιατί δεν έχω νομοθετική αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο, είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο και για την πολιτική εκστρατεία, οι πολιτικοί όλων των κομμάτων να μπορούν να χρησιμοποιούν όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα και να στέλνουμε και αν δεν θέλει να τον μπλοκάρουμε, καμία αντίρρηση. Αλλιώς στο τέλος δεν θα μπορούμε να κάνουμε εκλογές. Αυτή είναι η γνώμη μου», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το σωστό κατά τη γνώμη μου θα ήταν στον νόμο περί προσωπικών δεδομένων να υπάρχει παράγραφος που να λέει ‘για λόγους πολιτικής εκστρατείας στις δημοκρατίες, επιτρέπεται όλοι οι υποψήφιοι να λαμβάνουν αυτά τα στοιχεία, να τα χρησιμοποιούν για τις πολιτικές τους εκστρατείες’’», πρόσθεσε ο Άδωνις.

Και η απίστευτη δικαιολογία που επικαλέστηκε για να τσαλαπατηθεί το Σύνταγμα ήταν ότι… έτσι κι αλλιώς όλοι έχουμε λάβει κατά καιρούς προεκλογικά… emails, χωρίς να έχουμε δώσει άδεια χρήσης των στοιχείων μας! Άρα είναι σαν να λέει ο Άδωνις ότι έτσι κι αλλιώς υποκλέπτονται τα προσωπικά μας δεδομένα, άρα δεν είναι… τίποτα να το κάνουμε και επίσημο νόμο του κράτους! Αντί δηλαδή να ντρέπεται που είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που επιτρέπει να έχουν γίνει «σουρωτήρι» τα δεδομένα των πολιτών, δυσανασχετεί που κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα νόμιμο, για να μην… ταλαιπωρείται άδικα και η κ. Ασημακοπούλου! Για προστασία των δεδομένων ούτε λόγος!

«Μιλάμε για κάτι που γίνεται συνεχώς», είπε ο απίστευτος Άδωνις Γεωργιάδης ξεπλένοντας το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, και συνέχισε: «Πρέπει να γίνεται αλλά σωστά και νόμιμα. Όλοι μας έχουμε δεχθεί. Η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει αδικηθεί από αυτή την ιστορία, διότι υπήρξε μια εξαιρετική ευρωβουλευτής. Θα λείψει δηλαδή. Κάπου έγινε ένα μεγάλο σφάλμα».

Αντί δηλαδή να απολογούνται που η Ασημακοπούλου πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη» και το ΥΠΕΣ έγινε παράνομο παράρτημα της ΝΔ, ο Άδωνις ουσιαστικά δικαιολογεί την πράξη της Ασημακοπούλου και την επαυξάνει στο πολλαπλάσιο, ζητώντας να λεηλατηθούν και επίσημα όλα τα προσωπικά δεδομένα χάριν των κομμάτων!

Ο υπουργός Υγείας δεν εξήγησε για ποιο λόγο «δεν θα μπορούμε να κάνουμε εκλογές», αν τα προσωπικά δεδομένα προστατεύονται όπως πρέπει και όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Δηλαδή πώς γίνονταν εκλογές εδώ και τόσες δεκαετίες; Τι άλλαξε; Γιατί θα πρέπει να παραβιαστεί η ιδιωτικότητα των πολιτών για να κάνουν καμπάνιες οι πολιτικοί; Και με ποιο δικαίωμα θα επιβάλουν μια τέτοια παραβίαση στην ελευθερία του πολίτη;

Αυτός είναι ο «σεβασμός» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Ο υπουργός Υγείας όχι μόνο αθώωσε το «μαγαζάκι» που είχε στηθεί μέσα στο ΥΠΕΣ για χάρη της κ. Ασημακοπούλου, αλλά βγαίνει και λέει ξεδιάντροπα ότι τα στοιχεία των πολιτών πρέπει να γίνουν προεκλογικά «φέιγ βολάν» για τον κάθε υποψήφιο πολιτικό. Και μετά λένε ότι με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, τα δεδομένα των πολιτών θα είναι… ασφαλή…

Δείτε το επίμαχο σημείο μετά το 24:10 του βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Μεγάλος Αδερφός» ο Άδωνις: «Ξέπλυνε» το σκάνδαλο Ασημακοπούλου και ζητά να δοθούν τα προσωπικά μας δεδομένα σε όλα τα κόμματα για καμπάνιες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.