ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλος Περίπατος: Αυτή είναι η νέα πλατεία Συντάγματος (pics)

Οι Αθηναίοι πήραν το πρωί της Κυριακής μια γεύση της «νέας πλατείας» Συντάγματος στην οδό Φιλελλήνων, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της υλοποίησης του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας. Τα προγραμματισμένα έργα ξεκίνησαν από το βράδυ του Σαββάτου. Μπουλντόζες και νταλίκες ξεκίνησαν τις εργασίες στην πλατεία όπου διαμορφώθηκε επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας...
Μεγάλος Περίπατος: Αυτή είναι η νέα πλατεία Συντάγματος (pics)

Οι Αθηναίοι πήραν το πρωί της Κυριακής μια γεύση της «νέας πλατείας» Συντάγματος στην οδό Φιλελλήνων, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της υλοποίησης του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας. Τα προγραμματισμένα έργα ξεκίνησαν από το βράδυ του Σαββάτου.

Μπουλντόζες και νταλίκες ξεκίνησαν τις εργασίες στην πλατεία όπου διαμορφώθηκε επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας ώστε ο Μεγάλος Περίπατος να πάρει «σάρκα και οστά».

Εξαιτίας της παρέμβασης στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής θα απομείνουν τρεις λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία. Ειδικά για αυτά στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως, θα δημιουργηθεί εσοχή για την στάση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναγιώτης Σκαφτούρος – Ραγίζει καρδιές η σύντροφός του: «Τον περίμενα στο σπίτι και δεν έφτασε ποτέ»

Για τα ταξί προβλέπεται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην «ανάποδη» Καραγιώργη Σερβίας, στο κομμάτι από την οδό Βουλής έως την πάνω γωνία του Public. Η αντιδρόμηση της Καραγιώργη Σερβίας, μαζί με το «ντόμινο» των αλλαγών που προκύπτουν αναπόφευκτα στο τετράγωνο μέχρι την Παλαιά Βουλή, είναι και το πιο ευαίσθητο σημείο του Μεγάλου Περιπάτου σε αυτή τη φάση.

«Η Αθήνα κάνει το επόμενο βήμα για το δικαίωμά της στο πράσινο, τον ελεύθερο χώρο και την ποιότητα ζωής. Από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, η πλατεία αποκτά περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο και όλη η περιοχή γύρω από αυτή, γίνεται πιο φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Γίνεται μέρος της πόλης που θέλουμε να την περπατήσουμε» είχε δηλώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μεγάλος Περίπατος: Αυτή είναι η νέα πλατεία Συντάγματος (pics)

Μεγάλος Περίπατος Μεγάλος Περίπατος Μεγάλος Περίπατος Μεγάλος Περίπατος

Πηγή: skai.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγάλος Περίπατος: Αυτή είναι η νέα πλατεία Συντάγματος (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.