ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Η συγκινητική τελευταία φωτογραφία με την γυναίκα του (pic)

Ο Μίκης Θεοδωράκης λάτρευε την γυναίκα του και μια φωτογραφία μαζί της, που κάνει τις τελευταίες ώρες του διαδικτύου προκαλεί συγκίνηση.
Μίκης Θεοδωράκης: Η συγκινητική τελευταία φωτογραφία με την γυναίκα του (pic)

Μίκης Θεοδωράκης: Μια τρυφερή φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει τον Μίκη Θεοδωράκη με την γυναίκα του, Μυρτώ Αλτίνογλου έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση και αποδεικνύει την μεγάλη αγάπη που είχαν ο ένας στον άλλον.

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί προ μηνός, όταν ακόμα η κατάσταση της υγείας του, αν και εύθραυστη, κρινόταν σταθερή και δημοσιοποιήθηκε από έναν στενό οικογενειακό φίλο.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο φίλος της οικογένειας Θοδωρής Σεργιάδης είχε βρεθεί η Μυρτώ του στο δωμάτιο όπως συνέβαινε πολύ συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη φωτογραφία είναι έκδηλη η αγάπη που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον, με τον Μίκη Θεοδωράκη να χαϊδεύει τρυφερά το χέρι της γυναίκας που έμεινε στο πλευρό του και στα δύσκολα και στις χαρές και τις επιτυχίες.

Εκείνος γεννήθηκε το 1925, εκείνη το 1927, ενώ η γνωριμία τους έγινε το 1943. Τα τραγούδια του κύκλου «Έρως και Θάνατος» είναι αφιερωμένα στη Μυρτώ Αλτίνογλου, δείγμα της μεγάλης αγάπης που της έτρεφε.

Το 1945 έγραψε τη μουσική και τους στίχους από το πρώτο τραγούδι «Της αγάπης λόγια», ενώ την περίμενε σε ραντεβού στη Νέα Σμύρνη.

Ο γάμος τους έγινε το 1953, αφού εκείνος εισέπραξε προκαταβολή 5.000 δραχμών για την ταινία «Ξυπόλητο τάγμα».

Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μυρτώ Αλτίνογλου, απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μαργαρίτα και τον Γιώργο.

Τα τελευταία χρόνια η Μυρτώ Θεοδωράκη που όλοι γνώριζαν ποια ήταν η σημασία της παρουσίας της στην ζωή του Μίκη, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν κάνει δημόσιες εμφανίσεις.

Δείτε την τρυφερή τελευταία φωτογραφία τους:

Μίκης Θεοδωράκης: Η συγκινητική τελευταία φωτογραφία με την γυναίκα του (pic)

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα ξαναγίνουμε «Ζορμπάδες»;

Μίκης Θεοδωράκης – Άντονι Κουίν: Η συναυλία στο Μόναχο που έγραψε ιστορία

Παναθηναϊκός: Αλαφούζος – Γιοβάνοβιτς σε διάσταση… απόψεων!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Η συγκινητική τελευταία φωτογραφία με την γυναίκα του (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.