ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Κόμμα αλλάζουμε ομάδα ποτέ – Τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω

Η ψυχή της Ρωμιοσύνης, ο Μίκης Θεοδωράκης «έσβησε», αλλά το έργο του και η κληρονομιά του θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα στον χρόνο. 
Μίκης Θεοδωράκης: Κόμμα αλλάζουμε ομάδα ποτέ – Τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω

Η Ελλάδα θρηνεί, ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα. Η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο εθνικό πένθος για τον παγκόσμιο Έλληνα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό.

Ο συγγραφέας Γιάννης Γεωργάκης είχε μιλήσει στην εφημερίδα «Φως των Σπορ» τον Μάιο του 2019 για το βιβλίο του «Κόμμα αλλάζουμε ομάδα ποτέ» και τον πρωταγωνιστή του, Μίκη Θεοδωράκη.

Ο τίτλος «κόμμα αλλάζουμε ομάδα ποτέ», επί της ουσίας είναι δανεικός από την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη προς τους βετεράνους ποδοσφαιριστές, στην εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2003 στο ξενοδοχείο «Χίλτον». Απευθυνόμενος στους δεκάδες ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων που είχαν ανταποκριθεί στην πρόσκληση, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης είχε πει μεταξύ άλλων: «Κάποιος γεννιέται και πεθαίνει με τα χρώματά του. Κι εγώ έχω αλλάξει πολλά κόμματα – και με έχουν κατηγορήσει για αυτό – αλλά τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω».

 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για τον σπουδαίο Έλληνα: «Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε σήμερα στην αθανασία και ο ελληνικός λαός πενθεί. Ο Μίκης κράτησε στις πλάτες του την Ελλάδα και εκείνη θα τον παραδώσει δαφνοστεφανωμένο στην αιωνιότητα.

Μίκη, θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας, το λαμπρό σου μυαλό και το μέγα πάθος σου για την Ελλάδα.

Σε ευχαριστούμε για το Παγκόσμιο έργο σου, για τους αγώνες σου για την πατρίδα και για τα ατέλειωτα συναισθήματα που μας χάρισες με τη μουσική σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mίκης Θεοδωράκης: Η τελευταία επιθυμία και η επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα

Τώρα σιωπή! Έφυγε ο Μίκης Θεοδωράκης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Κόμμα αλλάζουμε ομάδα ποτέ – Τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.