ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Ο αποχαιρετισμός από τον ΠΣΑΤ – «Η φωνή του σίγησε, αλλά η ψυχή του όχι»

«Το τεράστιο μουσικό έργο του και οι ιδέες του πέρασαν στη σφαίρα της αθανασίας, όταν ήταν ακόμη εν ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης», αναφέρει ο ΠΣΑΤ
Μίκης Θεοδωράκης: Ο αποχαιρετισμός από τον ΠΣΑΤ – «Η φωνή του σίγησε, αλλά η ψυχή του όχι»

ΠΣΑΤ: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών αποχαιρέτησε το φαινόμενο «Μίκης Θεοδωράκης» που ταξίδεψε την Ελλάδα παντού.

«Το τεράστιο μουσικό έργο του και οι ιδέες του πέρασαν στη σφαίρα της αθανασίας, όταν ήταν ακόμη εν ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

«Η φωνή του Μίκη Θεοδωράκη σίγησε, αλλά η ψυχή του όχι. Η ψυχή του αγωνιστή για την προάσπιση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ελευθερίας θα ζει μέσα στη μουσική του και οι μελωδίες του θα «μιλούν» για πάντα στην καρδιά μας», υπογραμμίζεται.

Ο αποχαιρετισμός του ΠΣΑΤ στον μεγάλο Έλληνα:

«Η Ελλάδα κλίνει ευλαβικά το γόνυ στον Μίκη Θεοδωράκη. Η Ελλάδα αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, αλλά και στον τεράστιο άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Η φωνή του Μίκη Θεοδωράκη σίγησε, αλλά η ψυχή του όχι. Η ψυχή του αγωνιστή για την προάσπιση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ελευθερίας θα ζει μέσα στη μουσική του και οι μελωδίες του θα «μιλούν» για πάντα στην καρδιά μας.

Το τεράστιο μουσικό έργο του και οι ιδέες του πέρασαν στη σφαίρα της αθανασίας, όταν ήταν ακόμη εν ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης. Ξεπέρασαν τα όρια της Ελλάδας, ενέπνευσαν και συγκίνησαν ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η μουσική του και οι αγώνες του αποτελούν προσφορά όχι μόνο στο ελληνικό έθνος, αλλά στην ανθρωπότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά τον Μεγάλο Έλληνα δημιουργό.

Ας είναι ελαφρύ το ελληνικό χώμα της Κρήτης που θα τον σκεπάσει».

 

Διαβάστε ακόμη:

Μίκης Θεοδωράκης- Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα: «Στο φέρετρό σου υψώνει τη γροθιά της «κι αντριεύει και θεριεύει» η Ελλάδα» (Vid)

Μίκης Θεοδωράκης: Κανένας σεβασμός! Σκηνικό με Μητσοτάκη – Κουτσούμπα έξω από τη Μητρόπολη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Ο αποχαιρετισμός από τον ΠΣΑΤ – «Η φωνή του σίγησε, αλλά η ψυχή του όχι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.