ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινεί ο Γερμανός διευθυντής ορχήστρας Henning Zierock έξω απο τη Μητρόπολη Χανίων

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν οικουμενικός, ήταν παγκόσμιος και παραμένει έτσι ακόμη και μετά τον θάνατό του. Κάτι που αποδεικνύεται από τις λαμπρές παρουσίες πολλών ξένων στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά. Συγκεκριμένα μεταξύ των εκατοντάδων ατόμων που ταξίδεψαν ως τον Γαλατά Χανίων για να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία, ήταν και ο πρώην συνεργάτης του,...
Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινεί ο Γερμανός διευθυντής ορχήστρας Henning Zierock έξω απο τη Μητρόπολη Χανίων

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν οικουμενικός, ήταν παγκόσμιος και παραμένει έτσι ακόμη και μετά τον θάνατό του. Κάτι που αποδεικνύεται από τις λαμπρές παρουσίες πολλών ξένων στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά.

Συγκεκριμένα μεταξύ των εκατοντάδων ατόμων που ταξίδεψαν ως τον Γαλατά Χανίων για να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία, ήταν και ο πρώην συνεργάτης του, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ (Henning Zierock).

Παίρνοντας μια κιθάρα στα χέρια και μαζί με μια μικρή μπάντα ο Χένινγκ Τσίρoγκ, τραγούδησε μαζί με τον κόσμο μερικά από τα εμβληματικά τραγούδια που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Χένινγκ Τσίρoγκ: Ποιος είναι ο Γερμανός μουσικός

Σύμφωνα με το zarpanews.gr το 1988, διοργανώνονται στην τότε Δυτική Γερμανία, με πρωτοβουλία του Henning Zierock, δύο συνέδρια για την ειρήνη, στο Τύμπιγκεν και την Κολωνία. Συμμετέχουν πολιτικοί όπως ο Όσκαρ Λαφοντέν και ο Γιοχάνες Ράου, φιλόσοφοι όπως ο Φρίντριχ Ντίρενματ, συγγραφείς, πολιτειολόγοι και καλλιτέχνες.

Εκεί έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τη θεωρία του για τον ελεύθερο χρόνο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ελεύθερων ανθρώπων.

To 1988, στο Τίμπιγκεν, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ο Γερμανός μουσικός ξεκίνησε την πασιφιστική προσπάθεια «Πολιτισμός της ειρήνης», Kultur des Friedens.

Ο Τσίρογκ τραγουδάει τον Μίκη και στις πορείες στη Γερμανία

Μάλιστα ο άλλοτε συνεργάτης και καλός φίλος του Μίκη, τραγουδάει και παίζει με την κιθάρα του τραγούδια του Θεοδωράκη ακόμα και στις πορείες διαμαρτυρίας στη Γερμανία. Επιπλέον έχει ως κεντρική φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook την χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», η μουσική της οποίας ανήκει στον Μίκη, με τον Άντονι Κουήν και τον Άλαν Μπέιτς να χορεύουν συρτάκι.

Μαζί με τη σύντροφό του, Χάικε Χένσελ, πολιτικό που ανήκει στη γερμανική αριστερά (Die Linke) και ακτιβίστρια, είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα και τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του, το Μάιο του 2012.

Δείτε παρακάτω μια χαρακτηριστική φωτογραφία, αλλά και την ανάρτηση που έκανε

Μίκης Θεοδωράκης: Στην Κρήτη για την κηδεία του και ο πρώην συνεργάτης του, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ (Henning Zierock).΄

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.