ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλονιστική υποδοχή με Ζορμπά

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, θα τιμάται όπως πρέπει από κάθε πολίτη μέχρι την Τετάρτη (8/9) και σήμερα (6/9) η σορός του έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών υπό τους ήχους της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς» συγκλονίζοντας άπαντες.
Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλονιστική υποδοχή με Ζορμπά

Μίκης Θεοδωράκης: Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών έφτασε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς».

Χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρών στο λαϊκό προσκύνημα για το Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη κατέφθασε λίγο μετά τις 16:40 στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, εκεί όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου που περίμενε από το πρωί.

Κατά την άφιξή του, άπαντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς», ενώ από τα ηχεία έπαιξε η μουσική από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» σκορπίζοντας τη συγκίνηση.

Άλλωστε, αποτελεί το τραγούδι που έκανε γνωστή την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι γνώριμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, μαζί με την κόρη του Μυρτώ, αλλά και ο εγγονός του Άγγελος μαζί με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα, τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Το λαϊκό προσκύνημα θα έχει διάρκεια μέχρι και την Τετάρτη (8/9), ενώ την ίδια ημέρα στις 15:00 θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού, όπου και θα ακουστούν οι επικήδειοι.

Στη συνέχεια, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων στην Κρήτη, όπου την Πέμπτη (9/9) θα γίνει η ταφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλημέρα Ελλάδα: Συγκινητική η πρεμιέρα του Γιώργου Παπαδάκη!

Οικονόμου Πορτοσάλτε – ΣΚΑΪ: Καμία συγγνώμη, καμία αναφορά σε Μίκη Θεοδωράκη!

Mad Clip: Με γκάζια και τραγούδια αποχαιρέτησαν τον τράπερ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλονιστική υποδοχή με Ζορμπά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.