ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Στον τόπο που επιθυμούσε θα γίνει η κηδεία του – Η δικαστική απόφαση

Στο τόπο που επιθυμούσε θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης σύμφωνα με δικαστική απόφαση.
Μίκης Θεοδωράκης: Στον τόπο που επιθυμούσε θα γίνει η κηδεία του – Η δικαστική απόφαση

Μίκης Θεοδωράκης: Όπως ο Μίκης ήθελε και είχε δώσει οδηγίες, θα γίνει η κηδεία του μεγάλου συνθέτη, στον Γαλατά Χανίων σύμφωνα και με δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δίνει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, βάση των όσων περιλαμβάνονται στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020 ενώ σε αυτά περιλαμβάνεται και το γραφείο τελετών.

Έτσι, η ταφή του μεγάλου συνθέτη θα γίνει στον Γαλατά Χανίων δίπλα στον αδερφό του και στους γονείς του όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο ενταφιασμού του είχε αφήσει με συμβολαιογραφική πράξη με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2020 ο Μίκης Θεοδωράκης.

Με αυτή την πράξη ο Μίκης Θεοδωράκης ανέφερε που ήθελε να ενταφιαστεί αλλά και ποιο γραφείο τελετών επιθυμούσε να αναλάβει την όλη διαδικασία.

Πρόκειται για κεντρικό αποδεικτικό στοιχείο της δίκης ασφαλιστικών μέτρων που διεξήχθη σήμερα το πρωί σχετικά με τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, με την απόφαση να αναμένεται αύριο το πρωί ενώ ήδη από το 2008 ο μουσικοσυνθέτης είχε μπει στη διαδικασία να συντάξει συμβολαιογραφική πράξη για την ταφή του.

Το έγγραφο που προσκόμισαν οι θεματοφύλακες της τελευταίας του επιθυμίας αναφέρει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης επιθυμεί «να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο γάλατα Χανίων όπου έχουν ήδη ενταφιαστεί η προαποβιώσαντες γονείς του και ο αδερφός του και όπου του έχει παραχωρηθεί ήδη για τον ίδιο και την σύζυγό του εφόσον το επιθυμεί, από το Δήμο Νέας Κυδωνίας, τάφος προς το σκοπό αυτό.

Ο εν λόγω τάφος έχει ήδη κατασκευαστεί από το φίλο του αρχιτέκτονα Μάνο Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και απόλυτα σύμφωνα με τις οδηγίες του και έχει ήδη αποπερατωθεί».

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη!

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλονιστική υποδοχή με Ζορμπά

Σάκκαρη: Τεράστια νίκη και προημιτελικός στο US Open!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Στον τόπο που επιθυμούσε θα γίνει η κηδεία του – Η δικαστική απόφαση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.