ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος! (vid)

Μεγάλες διαστάσεις έλαβε η φωτιά στην Κερατέα, κάηκαν σπίτια στο Μαρκάτι, εκκενώνονται και Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος!
Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος! (vid)

Φωτιά στο Λαύριο: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή περιοχή Μαρκάτι Κερατέας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση σε χαράδρα στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Μάλιστα μετά από λίγη ώρα «έφυγε» μήνυμα από το 112 της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να εκκενωθεί η περιοχή Μαρκάτι, προς Λαύριο. Κι αυτό καθώς οι φλόγες απειλούν σπίτια (η πυρκαγιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα λόγω του ανέμου), ενώ ήδη έχουν καεί μερικά (όπως και αυτοκίνητα) σύμφωνα με τηλεοπτικά ρεπορτάζ!

Λίγο αργότερα οι αρμόδιοι έδωσαν εντολή να εκκενωθούν και οι περιοχές Συντερίνα, και Άγιος Κωνσταντίνος ζητώντας από τους πολίτες να κατευθύνονται προς την Ανάβυσσο.

Παράλληλα στο σημείο βρίσκονται άνδρες της αστυνομίας που ψάχνουν πόρτα-πόρτα για κατοίκους προκειμένου να τους ζητήσουν να απομακρυνθούν. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό, την ώρα που η φωτιά κατευθύνεται προς το πευκοδάσος του Αγίου Κωνσταντίνου

Από την Πυροσβεστική υπήρξε κινητοποίηση και ήδη επιχειρούν για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς 38 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι νέος ιός – Σταματάει μόνο με lockdown»

Επίδομα παιδιού: Αυξημένα ποσά στους δικαιούχους αποκαλύπτει το taxisnet

Συνελήφθη στην Αθήνα Αλγερινός τρομοκράτης!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.