ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήλος – Ναυάγιο: Σώοι και οι 17 ναυαγοί – Περισυλλέγησαν από πλοίο

Σοκ στη Μήλο. Βυθίστηκε σκάφος με 17 επιβαίνοντες.
Μήλος – Ναυάγιο: Σώοι και οι 17 ναυαγοί – Περισυλλέγησαν από πλοίο

Μήλος – Έκτακτη είδηση: Βυθίστηκε σκάφος με 17 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για θαλαμηγό.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες λίγο μετά τις 10:30 σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό μετά από ειδοποίηση για βύθιση θαλαμηγού υπό αγγλική σημαία στη Μήλο, στην οποία επέβαιναν 17 άνθρωποι.

Το ακριβές σημείο του ατυχήματος εντοπίζεται στα 16 μίλια βορειοδυτικά του νησιού.

Η επιχείρηση περισυλλογής των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σκάφος ξεκίνησε άμεσα με το επιβατηγό πλοίο Sea Jet 2 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ενώ από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό στο σημείο έσπευσαν ισχυρές ομάδες διάσωσης, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην περιοχή του ατυχήματος βρίσκονται επίσης μία λάτζα, δύο αλιευτικά σκάφη και ένα ξύλινο σκάφος το οποίο κάνει ημερήσιες κρουαζιέρες ξεκινώντας από τη Μήλο, ωστόσο σήμερα δεν είχε κάνει το δρομολόγιο, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκος Κοκκάλας στην ΕΡΤ, οι ίδιοι οι επιβαίνοντες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και ανέφεραν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα δεν έχουν διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της Μήλου στο protothema.gr «επρόκειτο για μια θαλαμηγό και τα άτομα είναι 17 στον αριθμό». «Σπεύδουν σκάφη για να περισυλλέξουν τους ναυαγούς, ενώ στο σημείο υπάρχει και ελικόπτερο, καθώς και σκάφη του λιμενικού. Το συμβάν έχει γίνει μεταξύ Αντιμήλου και Φαλκονέρας», σημείωσε επιπλέον.

Φωτογραφίες από την διάσωση ( https://parianostypos.gr/)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλια Moderna και Pfizer – Τελικά είναι κατάλληλα για εγκύους; Τι λέει το CDC

Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter για την απαξίωση της Παιδοκαρδιοχειρουργικής μονάδας του Παίδων Αγία Σοφία

«Πόκερ» με Τσόλακ: Η Μάλμε θέλει να τον αγοράσει άμεσα – Δεν πέφτει ούτε… ευρώ ο ΠΑΟΚ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μήλος – Ναυάγιο: Σώοι και οι 17 ναυαγοί – Περισυλλέγησαν από πλοίο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.