ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίνα Γκάγκα: To «σίριαλ» δόσεων συνεχίζεται – «Πάμε όλοι για 4η και 5η δόση από Σεπτέμβριο»

Μετά την χθεσινή «γραμμή» Πλεύρη για 4η δόση, και η Μίνα Γκάγκα επιβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί το ατελείωτο «γαϊτανάκι» των δόσεων.
Μίνα Γκάγκα: To «σίριαλ» δόσεων συνεχίζεται – «Πάμε όλοι για 4η και 5η δόση από Σεπτέμβριο»

Μετά τον Θάνο Πλεύρη που εχθές δήλωσε πως η… «αίσθηση» του είναι πως από φθινόπωρο θα πάμε για 4η δόση και νέο γύρο περιοριστικών μέτρων, σήμερα και η Μίνα Γκάγκα εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να προετοιμάσει το έδαφος για το κυβερνητικό αφήγημα.

Ενώ ομολογουμένως η περιορισμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχει προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στους πολίτες, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν απάντησε σε αυτούς τους σοβαρούς προβληματισμούς, άλλα δήλωσε πως θα πάμε για… 4η και 5η δόση (για όσους ήδη έχουν κάνει την 4η)!

«Έχουμε πει αρκετό καιρό, ότι το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται το φθινόπωρο να κάνουμε ένα αναμνηστικό, όπως κάνουμε για τη γρίπη. Οπότε νομίζω ότι αυτή είναι η λογική στην οποία πάμε» είπε η κ. Γκάγκα, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να κάνουμε βελτιωμένες αναμνηστικές δόσεις».

Ασφαλώς η κ. Γκάγκα συμπεριφέρθηκε σα να μην υπήρξε ποτέ μια πολύμηνη παραπλάνηση των εμβολιασμένων, εφόσον με κάθε νέα δόση, κυβέρνηση και ειδικοί υπόσχονταν πως οι πολίτες θα απαλλάσσονταν από την πανδημία. Και αντ’ αυτού, σήμερα πάνω από το 50% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι τριπλοεμβολιασμένοι, και το μόνο που έχει να προτείνει το υπουργείο Υγείας είναι μια ατελείωτη σειρά από… δόσεις.

Η Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως από τον Σεπτέμβριο «νομίζει ότι θα κάνουμε όλοι εμβόλιο όπως κάνουμε στη γρίπη» και αυτό πιθανότατα σημαίνει πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να επαναφέρει τα πιστοποιητικά, τα υγειονομικά «προνόμια», τους διαχωρισμούς, τους περιορισμούς, και την τιμωρητική επιβολή ατελείωτων τεστ σε όσους δεν ακολουθήσουν το γαϊτανάκι των δόσεων.

Έχουμε «δωρεάν» απόθεμα ως και το 2023

Αυτό που προκαλεί ακόμα περισσότερο προβληματισμό, είναι πως η Μίνα Γκάγκα υπενθύμισε πως έχει γίνει εξ’ αρχής συμφωνία για εμβόλια και το 2023. Δηλαδή ανεξαρτήτως του ότι οι «ειδικοί» δεν ξέρουν καν πως θα συμπεριφερθεί ο ιός στο υπόλοιπο 2022 και το 2023, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, φροντίζει να τονίσει ότι έχουμε συμφωνία και… στοκ, για δωρεάν εμβόλια τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία από τις εταιρείες, για να περιλαμβάνουν και τα νέα στελέχη.

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών εγκατέλειψαν την υποχρεωτικότητα, η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δείχνει πως σκοπεύει να τη διατηρήσει, άλλα την προεξοφλεί μάλιστα, σα να γνωρίζει από τώρα την εξέλιξη που θα έχει η πανδημία μετά το πέρας τριών μηνών.

Το σίγουρο είναι πως αν το υπουργείο Υγείας επιθυμεί να φανεί πειστικό προς τον λαό, οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα από το να εξαγγέλλει απλά νέες δόσεις και νέες υποσχέσεις «κανονικότητας» κάθε μερικούς μήνες. Οι πολίτες χρειάζονται απαντήσεις για το πότε θα βγουν επιτέλους από αυτήν την αφύσικη εξάρτηση με τις φαρμακευτικές. Ακόμα και το εμβόλιο της γρίπης στο οποίο αναφέρθηκε η Μίνα Γκάγκα, είναι ετήσιο, είναι επικαιροποιημένο και πάνω απ’ όλα δεν είναι υποχρεωτικό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίνα Γκάγκα: To «σίριαλ» δόσεων συνεχίζεται – «Πάμε όλοι για 4η και 5η δόση από Σεπτέμβριο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.