ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ν+2, ΕΒΕ, ΕΔΕΜ, «αποτυχημένοι άριστοι» και η κυρία Κεραμέως η «μεταρρυθμίστρια»

Για άλλη μια φορά, είμαστε όλοι μάρτυρες του αποτυχημένου σε όλους τους τομείς συστήματος εκπαίδευσης της χώρας μας.
ν+2, ΕΒΕ, ΕΔΕΜ, «αποτυχημένοι άριστοι» και η κυρία Κεραμέως η «μεταρρυθμίστρια»

Για άλλη μια φορά, είμαστε όλοι μάρτυρες του αποτυχημένου σε όλους τους τομείς συστήματος εκπαίδευσης της χώρας μας.

Για άλλη μια φορά, έγιναν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες νομοθετήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και είτε δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, είτε εφαρμόστηκαν λάθος, είτε δεν ήταν εφαρμόσιμες, είτε πολύ απλά ήταν επιπόλαιες και ανούσιες αποτελώντας έναν ακόμη τρόπο να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη.

Για άλλη μια φορά, η κυρία Κεραμέως ανεπαρκέστατη και επιεικώς απαράδεκτη στη διαχείριση της κατάστασης, την οποία η ίδια επέφερε αλλά δεν παίρνει για άλλη μια φορά την ευθύνη. Διανύουμε, άλλωστε, μια περίοδο που η κυβέρνηση όλα τα χειρίζεται άριστα αλλά εμείς οι ανεύθυνοι πολίτες και οι αδιάβαστοι άριστοι μαθητές έχουμε την ατομική ευθύνη.

Τι συνέβη λοιπόν αυτή τη φορά και ο μαθητικός και φοιτητικός κόσμος δηλώνει έξαλλος με την κυρία υπουργό;

Τι να έγινε βρε παιδιά…. Μόνο δυο μαθητές που έγραψαν πάνω 20.000 μόρια στις πανελλήνιες έμειναν εκτός της σχολής της επιλογής τους και από ότι φαίνεται όχι μόνο της πρώτης…

Μα πώς είναι δυνατόν; Μα σε ένα κόσμο που η βάση για να περάσεις ένα μάθημα στο πανεπιστήμιο από 5/10 γίνεται 6/10 και αντί να κάνουμε μαθήματα στα θρανία και στα αμφιθέατρα κάνουμε με μια κάμερα από το σπίτι μας ή και καθόλου γιατί πέφτει το σύστημα επί δυο χρόνια, πως σας φαίνεται απίθανο και αυτό;

Η κυρία Κεραμέως που πάρα πολύ ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση και την αναβάθμιση της αποφάσισε πως αυτή ήταν η ιδανική χρονιά να εντάξει στο σύστημα την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ).

Η ΕΒΕ προκύπτει από το πολλαπλασιασμό του μέσου όρου των αποτελεσμάτων επί τον συντελεστή που όρισε η πρυτανεία της σχολής.

Η ΕΒΕ αφορά και τα ειδικά μαθήματα, επομένως ένας μαθητής για να περάσει σε σχολή που απαιτεί εξέταση σε ειδικά μαθήματα, πρέπει πρώτα να περνάει την ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων, μετά να περνάει την ΕΒΕ του τμήματος και ύστερα να περάσει στην σχολή του με τα μόρια εισαγωγής του, καθώς η ΕΒΕ εξάγεται από τον μέσο όρο, ενώ τα μόρια από τους συντελεστές βαρύτητας που είχαν τα εξεταζόμενα μαθήματα και τα προηγούμενα χρόνια. Με αλλά λόγια, πάρ’ τ’ αυγό και κούρευτο!!!

Σαν να μην μας έφτανε αυτό, η εν λόγω κυρία αποφάσισε να μην συμπεριλάβει στο ωρολόγιο πρόγραμμα τα ειδικά μαθήματα εξαναγκάζοντας τους μαθητές να πληρώνουν φροντιστήρια για να τα διδαχθούν.

Ωστόσο, επειδή τόσο πολύ ενδιαφέρεται εξέδωσε εγκύκλιο στις 24 Μαΐου του 2021 (6 ημέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων) ανακοινώνοντας τη θέσπιση της ΕΔΕΜ (Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων), που φυσικά δεν εφαρμόστηκε τη τελευταία στιγμή ήταν αδύνατον, πόσο μάλλον με τα δεδομένα της τηλεκπαίδευσης.

Πού καταλήγουμε; Η κυρία υπουργός πέτυχε τον εξευρωπαϊσμό μας με αστυνομία στα πανεπιστήμια, ν+2, ΕΒΕ και τι άλλο μας περιμένει.
Παρόλα αυτά, δυο μαθητές έδωσαν το 100% τους στις εξετάσεις και έγραψαν πάνω από 20.000 μόρια έμειναν εκτός σχολής, ενώ ταυτόχρονα μαθητές με μέχρι και 5.000 μόρια χαμηλότερη βαθμολογία περνούν στη σχολή που εκείνοι οι «αποτυχημένοι άριστοι» ήθελαν.

Οι πρυτανείες των σχολών άφαντες, όπως συνηθίζεται δηλαδή και η κυρία Κεραμέως μας λέει ότι τα παιδιά ούτε πέρσυ θα περνούσαν με πάνω από 20.000 μόρια ο καθένας, ενώ ο γενικός γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου κυριος Κόπτσης ισχυρίζεται ότι η ΕΔΕΜ εφαρμόστηκε και τα παιδιά ψεύδονται!!!

Καλώς ήρθατε στην εξευρωπαϊσμένη εκπαίδευση της Ελλάδας!!

Υ.Γ. : Τελικά η κυρία Κεραμέως ούτε στους αιώνιους φοιτητές ούτε στους αδιάβαστους μαθητές εμπόδισε την είσοδο στις σχολές μας, άρα για ποιον εξευρωπαϊσμό μιλάμε;

Κατερίνα, 19 ετών

Διαβάστε ακόμη:

Ατάκα Σακίλ Ο’Νιλ για Αντετοκούνμπο με… Superman!

Freedom pass: Πώς θα πάρουν το voucher των 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι 18-25 ετών

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ν+2, ΕΒΕ, ΕΔΕΜ, «αποτυχημένοι άριστοι» και η κυρία Κεραμέως η «μεταρρυθμίστρια»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.