Νέα αναδρομικά

Μία ομάδα συνταξιούχων αναμένεται να εισπράξει αυξήσεις και τα νέα αναδρομικά έναν χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου.

Μία ομάδα συνταξιούχων αναμένεται να εισπράξει αυξήσεις και τα νέα αναδρομικά έναν χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου.

Την επόμενη εβδομάδα μαζί με τις συντάξεις του μήνα Μαρτίου, γύρω στους 600 συνταξιούχους αναμένεται να εισπράξουν τα νέα αναδρομικά. θα είναι κυρίως ένστολοι, που θα λάβουν υψηλότερη σύνταξη με βάση τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα λάβουν όχι μόνο αυξημένη σύνταξη αλλά και αναδρομικά 17 μηνών.

Αυτή είναι η πρώτη ομάδα συνταξιούχων που θα λάβει αυξήσεις και αναδρομικά ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Βρούτση ( Φεβρουάριος 2019) που βελτίωνε τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου για όσους διένυσαν ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών.

Τα αναδρομικά ωστόσο «τρέχουν» από τον Οκτώβριο του 2019 , μήνα που δημοσιοποιήθηκε η σχετική απόφαση του ΣτΕ η οποία δικαίωνε τους συνταξιούχους για το 11μηνο Ιούνιος 2015-Μάιος 2016.

Η επόμενη ομάδα που θα λάβει αυξήσεις πιθανόν στο τέλος Μαρτίου αριθμεί 2000 συνταξιούχους οι οποίοι έχουν εισπράξει ήδη την πρώτη τους σύνταξη.

Πάντως όλες οι νέες συντάξεις του δημοσίου που θα πληρώνονται από τώρα και στο εξής για πρώτη φορά και θα αφορούν αιτήσεις πρώην δημοσίων υπαλλήλων μετά την 1η Οκτωβρίου 2019, θα καταβάλλονται με βάση τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης, καθώς ετοιμάστηκε το σχετικό λογισμικό.

Συνολικά αυξήσεις και αναδρομικά σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση δικαιούνται περίπου 200.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Από αυτούς οι 50.000 είναι νέοι συνταξιούχοι που είχαν συνταξιοδοτηθεί μετά το Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν διατηρούν προσωπική διαφορά. Οι εν λόγω συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν αύξηση περίπου 50 ευρώ.

Άλλοι 600.000 δικαιούνται μόνο λογιστικούς συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά. Οι υπηρεσίες υπολογίζουν ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 μήνες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να καταβληθούν τα σχετικά ποσά.

Πάντως όσο περισσότερο καθυστερεί η καταβολή των αυξήσεων τόσο θα συσσωρεύονται τα αναδρομικά.

Κορονοϊός-«Βόμβα»: Lockdown μέχρι τον Απρίλιο!

Άρης: Που να οδηγούσε και στο Champions League η δεύτερη θέση…

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.