ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα «κωλοτούμπα» Πλεύρη ενόψει εκλογών: «Σβήνονται» τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Αφού πρώτα τα χαρακτήρισαν... «αποδοτικά», τώρα σβήνουν τα πρόστιμα ντροπής που επιβλήθηκαν στους ανεμβολίαστους άνω των 60.
Νέα «κωλοτούμπα» Πλεύρη ενόψει εκλογών: «Σβήνονται» τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Πρόστιμα στους άνω των 60: Συνεχίζονται οι θεματικές «κυβιστήσεις» ενόψει προεκλογικής περιόδου, τόσο από «ειδικούς», όσο και από κυβερνητικούς, που θεωρούν πως οι πολίτες διαθέτουν μνήμη «χρυσόψαρου» και επιχειρούν να κρύψουν άρον – άρον κάτω από το «χαλί», τα απολυταρχικά μέτρα που εφαρμόστηκαν στην πανδημία.

Προχθές η Ματίνα Παγώνη προσπάθησε να εμφανίσει τον εαυτό της ως… υπέρμαχο των υγειονομικών σε αναστολή, ενώ για δύο χρόνια λειτουργούσε ως επιστημονικό «δεκανίκι» για τις υποχρεωτικότητες που επιβλήθηκαν.

Και τώρα, σε μια προσπάθεια να ανατραπεί το βαρύ κλίμα που υπάρχει σχετικά με τα εκβιαστικά μέτρα του υπουργείου Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους άνω των εξήντα ετών που δεν επιθυμούσαν να εμβολιαστούν, πρόκειται να σβηστούν και να τους επιστραφούν τα χρήματα, εφόσον εμβολιάστηκαν σε δεύτερο χρόνο. Είχε προηγηθεί η «κυβίστηση» για το άνοιγμα της συζήτησης για επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή.

Δηλαδή ούτε λίγο – ούτε πολύ, η λογική του υπουργού Υγείας είναι ότι: «σας εκβιάσαμε όσο σας εκβιάσαμε, και τώρα όλα καλά, και πείτε μας και ευχαριστώ». Ασφαλώς οι πολίτες που ένιωσαν στο πετσί τους τον απροκάλυπτο εκβιασμό της κυβέρνησης, δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να… ξεχάσουν ένα μέτρο που τους καταδίκαζε σε οικονομική «ασφυξία», μόνο και μόνο επειδή ασκούσαν το δικαίωμα της μη συναίνεσης σε μια ιατρική πράξη.

Δεν πρόκειται να φύγει έτσι εύκολα η «ρετσινιά» από το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση, ότι εφάρμοσε ένα κατάπτυστο διοικητικό πρόστιμο στους άνω των εξήντα ετών, ένα νομιμοφανές ανοσιούργημα που όμοιο του δεν είδε ολόκληρη η Ευρώπη, και ανάγκασε διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν αναφορές για ένα πρωτοφανές μέτρο υποχρεωτικού εμβολιασμού που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα.

Ας μην ξεχνούμε δε πως ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, άλλα και ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης, κατά καιρούς δήλωναν πως το χαράτσι της ντροπής «απέδωσε» αποτελέσματα. Οπότε – προφανώς – δεν μιλάμε για μια κυβερνητική αναδίπλωση με επίγνωση της ασέβειας που έγινε στους συνταξιούχους, άλλα απλώς για ένα προεκλογικό «καλόπιασμα» με υποκριτικό υπόβαθρο. Άλλωστε τα πρόστιμα για τους άνω των 60 που παραμένουν ανεμβολίαστοι, προς το παρόν παραμένουν ως έχουν, άρα η «τιμωρία» που έλαβαν από το ανάλγητο κράτος, συνεχίζει να ισχύει γι’ αυτούς.

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε άλλωστε, πως τέσσερεις στους δέκα ψηφοφόρους στην Ελλάδα, είναι άνω των 60 ετών. Η κυβέρνηση πάντως, σίγουρα δεν το παραβλέπει…

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα «κωλοτούμπα» Πλεύρη ενόψει εκλογών: «Σβήνονται» τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.