ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Σμύρνη: Ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα επεισόδια. Λέει πως θα κάνει ΕΔΕ

Διοικητική Έρευνα σχετικά με βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας με αστυνομικούς να χτυπάνε πολίτες στη Νέα Σμύρνη διέταξε η ΕΛ.ΑΣ
Νέα Σμύρνη: Ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα επεισόδια. Λέει πως θα κάνει ΕΔΕ

Νέα Σμύρνη: Η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι «ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα 30 περίπου ατόμων».

Διοικητική Έρευνα σχετικά με τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ξεκάθαρα αστυνομικούς να επιτίθενται και να χτυπάνε πολίτες στη Νέα Σμύρνη διέταξε η ΕΛ.ΑΣ.

Στη σχετική ανακοίνωση σχετικά με τα σημερινά  γεγονότα, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι «ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα 30 περίπου ατόμων».

Σύμφωνα, όμως, με τους κατοίκους της περιοχής, κάποιοι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο σε μια οικογένεια τα μέλη της οποίας δεν φορούσαν μάσκες,

Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τους την κίνηση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου και οι αστυνομικοί να επιτεθούν με βίαιο τρόπο στους πολίτες.

Παρά το… αφήγημα της ΕΛΑΣ, πλήθος βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν το ξύλο των αρχών κατά πολίτη αλλά και την ένταση που δημιουργήθηκε με την αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα Σμύρνη: Ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα επεισόδια. Λέει πως θα κάνει ΕΔΕ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.