Συνολικά τέσσερα άτομα, που είχαν εμπλοκή στον ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού την Τρίτη το βράδυ στην Νέα Σμύρνη, έχουν συλληφθεί

Συνολικά τέσσερα άτομα, που είχαν εμπλοκή στον ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού την Τρίτη το βράδυ στην Νέα Σμύρνη, έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι οκτώ.

Συνολικά τέσσερα άτομα, που είχαν εμπλοκή στον ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού την Τρίτη το βράδυ στην Νέα Σμύρνη, έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι οκτώ.

Επίσης αναζητείται το πρόσωπο, με το οποίο φέρεται να συνομιλεί ο Ελληνο-Ιρακινός πριν ξεκινήσει να τρέχει προς την πλευρά της εποχούμενης περιπόλου στη Νέα Σμύρνη.

Πηγές από την Ελληνική Αστυνομία αναφέρουν ότι δύο από τους νέους συλληφθέντες, 22 και 23 ετών αντίστοιχα, είναι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας και σχετίζονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Συγκεκριμένα, ένας από αυτούς συμμετείχε στην ομάδα που είχε ρίξει μπογιές και φειγ βολάν στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη, στα μέσα Φεβρουαρίου.

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο ακόμη νεαροί. Ο πρώτος βρέθηκε μπροστά στο επεισόδιο και το βιντεοσκοπούσε, ωστόσο το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δεύτερος ήταν ο τελευταίος που συνομίλησε με τον 30χρονο δράστη πριν το περιστατικό.

Πλέον αυτών, η Αστυνομία αρχικώς είχε κάνει 16 συλλήψεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στην πλατεία, τους γύρω δρόμους και στο ΑΤ Νέας Σμύρνης. Από αυτούς, οι 7 είναι ανήλικοι, όλοι τους διαθέτουν «φακέλους» στο τμήμα κατά της αθλητικής βίας καθώς είναι χούλιγκαν.

Όσον δε για τα προφίλ του Ελληνοιρακινού αλλά και ενός 22χρονου Ελληνοαλβανού που επίσης κατηγορείται ότι χτύπησε τον αστυνομικό, και οι δυο τους προέρχονται από τις γειτονιές του Ασπροπύργου και του Μενιδίου.

Ο 30χρονος αποκαλούμενος «Ινδιάνος» που συνελήφθη χθες το απόγευμα μετά την εργασία του σε αποθήκη στη Μαγούλα, είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και χουλιγκανισμό. Είναι παλαιός αθλητής, αριστεροπόδαρος, που εξακολουθεί να ασκείται. Ομοίως ερασιτέχνης αθλητής είναι και ο 22χρονος ενώ αμφότεροι έχουν ενταχθεί στα «στέκια» των ομάδων τους (προέρχονται από διαφορετικά σωματεία) από την ηλικία των 15 ετών.

Πηγή: dikaiologitika.gr