ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Σειραγάκης: Η εισαγγελέας ζητάει την επιστροφή του στην φυλακή

Η εισαγγελέας με πρότασή της στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Γρεβενών, ζητάει να ανακληθεί το βούλευμα για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη. Ο τέως γυμναστής και προπονητής μπάσκετ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για παιδεραστία, φέρεται να παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του. Η εισαγγελέας έτσι ζήτησε με πρότασή της να ακυρωθεί το βούλευμα που τον είχε βγάλει...
Νίκος Σειραγάκης: Η εισαγγελέας ζητάει την επιστροφή του στην φυλακή

Η εισαγγελέας με πρότασή της στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Γρεβενών, ζητάει να ανακληθεί το βούλευμα για την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη.

Ο τέως γυμναστής και προπονητής μπάσκετ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για παιδεραστία, φέρεται να παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του.

Η εισαγγελέας έτσι ζήτησε με πρότασή της να ακυρωθεί το βούλευμα που τον είχε βγάλει έξω από τα… σίδερα και να μείνει στην φυλακή, όπου έχει μπει ξανά!

Νίκος Σειραγάκης: Η αποφυλάκισή του βάσει του… απίστευτου νόμου

Ο Σειραγάκης αποφυλακίστηκε προ ημερών από τις φυλακές Γρεβενών. Ο 52χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 401 ετών! Αυτή ήταν η τελική ποινή που του είχε επιβληθεί στις 10/11/2016 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά για όλα τα αδικήματα κατά ανηλίκων που είχε διαπράξει!

Κάποια… απίστευτα κι όμως, ελληνικά του δικαστικού ποινικού κώδικα τον έβγαλαν έξω από τα σίδερα. Η ποινή που έπρεπε να κάνει, βάσει των νόμων, ήταν στην πράξη 25 έτη! Τόσο λέει ο νόμος ότι πρέπει να είναι η ανώτατη εκτιτέα ποινή.

Ο Σειραγάκης που ήταν φυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα Γρεβενών, εξέτισε τα 2/5 της ποινής του. Βάσει των νόμων είχε το δικαίωμα να ζητήσει αποφυλάκιση. Παράλληλα είχε κάνει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος, τα οποία προσμετρούνται στη ποινή.

Ζήτησε λοιπόν, να αποφυλακιστεί. Η πρόταση του Διευθυντή του συμβουλίου των Φυλακών Γρεβενών (δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, αφού ο Σειραγάκης είχε το δικαίωμα να βγει από τη φυλακή βάσει του νόμου) προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης. Τελικά και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του και ο Σειραγάκης ήταν πλέον ελεύθερος.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας πάντως, είχε κάνει παρέμβαση μετά την αποφυλάκιση του γυμναστή και προπονητή μπάσκετ, Νίκου Σειραγάκη για να διαπιστώσει αν χωράει η άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Η Θεσσαλονίκη και η παραβίαση

Ο Σειραγάκης δήλωσε ως τόπο μόνιμης κατοικίας την Θεσσαλονίκη. Αρχικά είχε φανεί ότι θα μείνει στην Καλαμαριά και θα έπρεπε να κινείται μόνο εντός της περιοχής αυτής. Εντοπίστηκε, όμως, στην Μενεμένη και έτσι συνελήφθη για παραβίαση των περιοριστικών όρων της αποφυλάκισής του.

Η πλευρά του έλεγε όμως, ότι δεν υπήρξε παραβίαση και ότι ο Νίκος Σειραγάκης ενημέρωσε με SMS την Εισαγγελία Γρεβενών, δια μέσου των φυλακών, ότι θα μείνει μόνιμα σε νέα διεύθυνση, όμως, στην Καλαμαριά, αλλά στην Μενεμένη.

Μάλιστα η πλευρά του φέρεται να έχει και το νέο μισθωτήριο συμβόλαιο που έκανε για το σπίτι που θα μείνει στην Μενεμένη, αλλά και το νέο συμβόλαιο με εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η εισαγγελέας όμως, έκρινε ότι υπήρξε παραβίαση των όρων αποφυλάκισης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκος Σειραγάκης: Η εισαγγελέας ζητάει την επιστροφή του στην φυλακή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.