ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Υπονόησε πως όσοι αντιδρούν στον Μητσοτάκη, είναι πράκτορες ξένης δύναμης!

Μετά τις απειλές προς όσους σπάσουν το «απόρρητο» των υποκλοπών, η Ντόρα Μπακογιάννη βλέπει... «πράκτορες» πολιτικούς και δημοσιογράφους.
Ντόρα Μπακογιάννη: Υπονόησε πως όσοι αντιδρούν στον Μητσοτάκη, είναι πράκτορες ξένης δύναμης!

Κάτω από τη βαριά σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών και με το Μαξίμου να βρίσκεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να περιορίσει το βαρύ πολιτικό κόστος, η Ντόρα Μπακογιάννη επανήλθε δριμύτερη σε μια νέα δήλωση υπεράσπισης του λαβωμένου «Μητσοτακισμού».

Σα να μην πέρασε μια μέρα από τότε που η Ντόρα Μπακογιάννη σε ένα ντελίριο λαϊκισμού, αποκάλεσε «ψεκασμένους, αντιεμβολιαστές και… ρωσόφιλους» όσους «δεξιούς» δεν στηρίζουν με την ψήφο τους τη ΝΔ, σήμερα ούτε λίγο – ούτε πολύ η βουλευτής επιχείρησε να εμφανίσει τους πολιτικούς και δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως πιθανούς… πράκτορες της Ρωσίας ή της Τουρκίας!

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, είπε συγκεκριμένα:

«Μία ξένη δύναμη, και θα το πω έτσι να το καταλάβει ο κόσμος, μία ξένη δύναμη η οποία θέλει να επηρεάσει την ελληνική πολιτική ζωή δεν θα πάρει τον μπακάλη της γειτονιάς, εμένα θα προσπαθήσει να πάρει ή κάποιον πολιτικό ή κάποιον από εσάς (σ.σ. απευθυνόταν στους δημοσιογράφους) δηλαδή κάποιον ο οποίος θα μπορεί να επηρεάσει την ελληνική κοινή γνώμη».

Μια δήλωση που συντάσσεται απόλυτα με τα συνωμοσιολογικά σενάρια που παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιχείρησε να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν πατριωτικό «κυματοθραύστη» της χώρας, που έχει μπει στο στόχαστρο της Ρωσίας και της Τουρκίας που επιθυμούν να τον «ρίξουν». Έτσι και η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν εγγυητή της ασφάλειας του έθνους, έναντι των «κακών ξένων» που προωθούν την αποσταθεροποίηση.

Πριν από αυτό το σενάριο… κατασκοπευτικού θρίλερ που εμφάνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, είχε προηγηθεί το βαρύτατο ολίσθημα της, όταν εκτόξευσε αυθαίρετες απειλές κατά όποιου σπάσει το απόρρητο για το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, λέγοντας πως όποιος νυν ή πρώην διοικητής της ΕΥΠ μιλήσει «θα πάει 10 χρόνια φυλακή, για κακούργημα».

Άραγε ποιους πολιτικούς είχε στο νου της η κ.Μπακογιάννη, που θα μπορούσαν να είναι «δάκτυλος» μιας «ξένης δύναμης»; Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που «άδειασε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την παρέμβαση του; Τον τέως ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο που επίσης στηλιτεύει το σκάνδαλο; Τον Κώστα Τζαβάρα και τον Θοδωρή Ρουσόπουλο; Σύσσωμη την αντιπολίτευση; Όλοι αυτοί είναι… υποκινούμενοι από «ξένη δύναμη»;

Και ας υποθέσουμε έστω πως ένας έλληνας δημοσιογράφος μπορεί να επηρεαστεί από την «ξένη δύναμη». Τα δημοσιεύματα από New York Times, Washington Post,  BBC, Financial Times, Le Monde, Politico, Liberation, Die Zeit, Handesblatt και άλλα μεγάλα μέσα ενημέρωσης που θίγουν την πολιτική σήψη στην Ελλάδα, είναι και αυτά… «πιασμένα» από τη Ρωσία και την Τουρκία;

Σοβαροί να είμαστε. Το αφήγημα του οργανωμένου σχεδίου συνωμοσίας εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πείθει τον μέσο πολίτη, γιατί δεν μπορεί να στηριχθεί από κανένα στοιχείο και καμία ένδειξη. Απεναντίας δημιουργεί μεγαλύτερη αγανάκτηση και περισσότερα ερωτηματικά για το που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι υπερασπιστές του «Μητσοτακισμού», για να δικαιολογήσουν τις «ιοβόλες σκιές» που παραμένουν πάνω από το ζήτημα των υποκλοπών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη: Υπονόησε πως όσοι αντιδρούν στον Μητσοτάκη, είναι πράκτορες ξένης δύναμης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.