ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Άδωνις Γεωργιάδης είχε υποδοχή «Μαυρογυαλούρου» σε λαϊκή: Αποθεώθηκε, είδε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια και αποχώρησε

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε μια κονσερβοποιημένη «αυτοψία» σε λαϊκή της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου δεν συνάντησε ούτε έναν καταναλωτή!
O Άδωνις Γεωργιάδης είχε υποδοχή «Μαυρογυαλούρου» σε λαϊκή: Αποθεώθηκε, είδε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια και αποχώρησε

Μια επίσκεψη σε λαϊκή αγορά της Νέας Φιλαδέλφειας που περισσότερο θύμιζε στημένο προεκλογικό σποτ, παρά πραγματική παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης δίπλα στις ανάγκες των πολιτών, έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είχε χάσει κάθε επαφή με τον πραγματικό κόσμο της αγοράς, αφού όποτε δεχόταν κριτική για τις εκρήξεις τιμών στα προϊόντα, πότε παρέπεμπε τους διαμαρτυρόμενους στο…  e – Καταναλωτής, και πότε έλεγε πως οι πολίτες δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, επειδή στο super market του ζητούσαν πολλές… σέλφι.

Και αφού ο κ. Γεωργιάδης για μήνες ασχολήθηκε με την ευημερία των «επενδυτών» και καμάρωνε που η Pfizer βρίσκει εργασιακούς δούλους στην Ελλάδα, είπε να ρετουσάρει λίγο και το «κοινωνικό» του πρόσωπο, και να ασχοληθεί με το πόσο έχουν πάει οι ντομάτες και άλλα οπωροκηπευτικά, κανονίζοντας μια πλήρως «αποστειρωμένη» επίσκεψη σε μια λαϊκή.

Ο ίδιος έγραψε σε ανάρτησή του:

«1η φορά σε μία λαϊκή αγορά (στη Νέα Φιλαδέλφεια) μετά την εφαρμογή του νόμου. Όπως βλέπετε με κυνηγάνε…με περίμεναν με μαύρες σημαίες κλπ….και όμως αυτά έλεγαν στην Βουλή όταν ψήφιζα το νόμο…! Να πηγαίνετε στις λαϊκές! Τους ευχαριστώ όλους για την υποδοχή τους!».

Όμως το βίντεο που δείχνει την επίσκεψη του υπουργού στην αγορά και είναι παραγωγή της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, προκαλεί πολλές απορίες.

Πρώτα απ’ όλα, στην είσοδο της λαϊκής είχε απλωθεί ένα μεγάλο πανό που… ευχαριστούσε τον Άδωνι Γεωργιάδη για την στήριξη του στις λαϊκές αγορές. Κάτι που σημαίνει πως επρόκειτο όχι για απρόσμενη, άλλα για οργανωμένη επίσκεψη, για την οποία μάλιστα κάποιοι ξόδεψαν χρήματα, ώστε κάποιος γραφίστας να φτιάξει ένα πανό που θυμίζει προεκλογική… φιέστα.

Σε ολόκληρο το βίντεο διάρκειας σχεδόν πέντε λεπτών, ούτε μια φορά δεν φαίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης να συναναστρέφεται με απλούς πολίτες και καταναλωτές. Περπατά περικυκλωμένος από την κουστωδία του, αναλώνεται σε χαιρετούρες με τους (προφανώς ενήμερους) παραγωγούς και κοιτά όλες τις τιμές των προϊόντων ικανοποιημένος.

Όλα ωραιοποιημένα και πλασματικά. Σκηνοθετημένα κατάλληλα για να βγάζουν έναν «αέρα» δημοφιλίας και επιτυχίας. Άφαντοι από τις κάμερες οι απλοί άνθρωποι, οι βιοπαλαιστές που αδυνατούν να γεμίσουν το καροτσάκι της λαϊκής.

Μόλις σήμερα ο εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Δημήτρης Πατσιάς, μίλησε στο κανάλι OPEN και αποκάλυψε πως οι λαϊκές θυμίζουν εποχές μνημονίων, και πως πληθαίνει ο κόσμος που πηγαίνει στη λαϊκή, αφού έχει τελειώσει, για να ζητήσουν τα απομεινάρια ή να μαζέψουν πεταμένα οπωροκηπευτικά.

Όμως αυτά τα τραγικά φαινόμενα, προφανώς δεν χωρούν στον… αστραφτερό κόσμο του Άδωνι Γεωργιάδη όπου όλα βαίνουν καλώς. Την ώρα που οι πολίτες υποφέρουν υπό το βάρος της ακρίβειας, ο κ. Γεωργιάδης ακολουθεί ακόμα πολιτικές πρακτικές του 50 και του 60, με πανό – υπερπαραγωγή και στημένο ενθουσιασμό που θυμίζει υποδοχή… Μαυρογυαλούρου και Γκόρτσου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O Άδωνις Γεωργιάδης είχε υποδοχή «Μαυρογυαλούρου» σε λαϊκή: Αποθεώθηκε, είδε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια και αποχώρησε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.