ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο «διακοσμητικός» Χρήστος Στυλιανίδης, αντί αυτοκριτικής, κουνά το δάχτυλο σε ΜΜΕ και πολίτες!

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι εξαιρετικός στο να επινοεί δικαιολογίες για την ανυπαρξία του επιτελικού κράτους, μόνο που δεν πείθουν καθόλου...
Ο «διακοσμητικός» Χρήστος Στυλιανίδης, αντί αυτοκριτικής, κουνά το δάχτυλο σε ΜΜΕ και πολίτες!

Ο ωσεί παρών, άλλα ουσιαστικά μόνιμος απόντας από την ουσία της πολιτικής προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στην έως τώρα θητεία του στο υπουργείο, στους μόνους τομείς που έχει δείξει εξαιρετικές… ικανότητες, είναι τα σεμινάρια, οι ημερίδες, οι εκδηλώσεις και η μόνιμη μετακύλιση ευθυνών όπου σταθεί και όπου βρεθεί.

Ο Κύπριος υπουργός που τιμητικά πολιτογραφήθηκε Έλληνας για να αναλάβει το πολύπαθο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, κυριολεκτικά παρέλαβε καμένη γη από τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά. Και από υποτιθέμενη «ελπίδα» για μια αποτελεσματικότερη λειτουργία του επιτελικού κράτους, το υπουργείο επί των ημερών του έγινε ακόμα πιο αδρανές και αναποτελεσματικό.

Μια πολιτική μεταγραφή ενός ανθρώπου που εκ των πραγμάτων ήταν εντελώς ανίδεος από τις παθογένειες της χώρας μας, εξελίχθηκε σε μια ανούσια πλήρωση του υπουργείου από έναν κυβερνητικό «γυρολόγο» που δεν προλαμβάνει καταστροφές, άλλα ειδικεύεται μόνο στο να τις δικαιολογεί. Ο κόσμος ακόμα δεν έχει ίχνος δείγματος της έως τώρα δουλειάς του υπουργού, αφού οι πολίτες μόνο μετά τις καταστροφές «θυμούνται» ότι υπάρχει ο Χρήστος Στυλιανίδης!

Ποιος να ξεχάσει άλλωστε το φιάσκο του 24ωρου εγκλωβισμού χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό, για το οποίο ο κ. Στυλιανίδης ουσιαστικά δεν ανάλαβε ποτέ τις ευθύνες του!

Ενδεικτικό της μόνιμης τακτικής να ρίχνει τις ευθύνες στους πάντες εκτός από τον εαυτό του, ο Χρήστος Στυλιανίδης «τα έβαλε» με τα ΜΜΕ, την γραφειοκρατία, την αντιπολίτευση, τους πολίτες, ενώ αναμάσησε ακόμα και το παρωχημένο αφήγημα της κλιματικής κρίσης.

Ενώ ήδη έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη, η περίεργη «βουβαμάρα» των καναλιών, τα οποία δεν μετέδωσαν το παραμικρό ρεπορτάζ πριν λίγες μέρες όταν καιγόταν η Άμφισσα, το Κρανίδι, η Ηλεία, η Αχαΐα, το Πόρτο Γερμενό και άλλα μέρη της χώρας, ο Χρήστος Στυλιανίδης κατηγόρησε τα ΜΜΕ για τον τρόπο παρουσίασης των πυρκαγιών (όποτε… φιλοτιμούνται να τις καλύψουν) και μάλιστα έκανε «έκκληση» στα μίντια να είναι «προσεκτικά» στον τρόπο κάλυψης τους!

Βέβαια η πυρκαγιά παραμένει πυρκαγιά, όπως και να την καλύψει κανείς. Αν δεν ακούσεις την αυτούσια μαρτυρία του οποιουδήποτε πυρόπληκτου, τότε δεν ποιείς δημοσιογραφικό έργο, άλλα εντεταλμένη υπηρεσία. Η απουσία του επιτελικού κράτους δεν μπορεί να αποσιωπηθεί επειδή ο κ. Στυλιανίδης… δυσαρεστείται από το ελεύθερο και ανεξάρτητο ρεπορτάζ.

Η πάγια τακτική της κυβέρνησης από πέρυσι είναι να μην παρέχει παρά «ψίχουλα» στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας, και ως εκ τούτου να εκκενώνει συνεχώς χωριά και κωμοπόλεις και στη συνέχεια να παραδίδει στους κατοίκους καμένη γη, άλλα να… προβάλλει ως κέρδος το ότι δεν χάθηκαν ζωές. Και ας χάνονται δάση, ζώα, σπίτια, επιχειρήσεις, περιουσίες.

Έτσι ο Χρήστος Στυλιανίδης κούνησε το δάχτυλο και γι’ αυτό το θέμα στα ΜΜΕ, δηλώνοντας πως δεν γίνονται εκκενώσεις άλλα… απομακρύνσεις, δηλαδή «δεν είναι Γιάννης, άλλα Γιαννάκης». «Όσον αφορά τις ασκήσεις ετοιμότητας, είναι προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού. Δεν γίνεται εκκένωση» υποστήριξε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Ο εκτός τόπου και χρόνου υπουργός Πολιτικής Προστασίας, διέγνωσε ακόμα και… έλλειψη αυτοπεποίθησης στο Πυροσβεστικό Σώμα λέγοντας πως «υπάρχει ένα πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους». Μήπως αυτή η υποτιθέμενη έλλειψη αυτοπεποίθησης προκύπτει από το ότι συνεχίζουν να υπάρχουν 4.000 κενές οργανικές θέσεις στο Σώμα; Ή στο ότι οι Πυροσβέστες αναγκάζονται να βάζουν από την τσέπη τους χρήματα για εξοπλισμό; Λέμε τώρα εμείς…

Πέρα από αυτά, ο Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε, σχεδόν κυνικά, πως «φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε», ενώ άσκησε, έστω και εμμέσως, κριτική και στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως «στην Ισπανία, η πολιτική αντιπαράθεση ήταν μηδαμινή». Δηλαδή κατά τον κ. Στυλιανίδη, αυτή η χώρα θα έπρεπε να γίνεται «στάχτη και μπούρμπερη», άλλα τα κόμματα να μην… ενοχλούν την κυβέρνηση και το ανύπαρκτο επιτελικό κράτος.

Ο κ. Στυλιανίδης επιτέθηκε ακόμα και στους πολίτες, με το επιχείρημα πως το ποσοστό πρόκλησης πυρκαγιών από ανθρώπινη αμέλεια είναι 95,6%, προαναγγέλλοντας και αύξηση των σχετικών προστίμων. Μάλλον… «ξέχασε» ήδη πως η φωτιά στο Πανόραμα Βούλας ξεκίνησε από έναν ακαθάριστο υποσταθμό της ΔΕΗ ή τις εκατοντάδες καταγγελίες κάθε χρόνο για πυρκαγιές που ξεκινούν από εμπρησμούς…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο «διακοσμητικός» Χρήστος Στυλιανίδης, αντί αυτοκριτικής, κουνά το δάχτυλο σε ΜΜΕ και πολίτες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.