ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Νίκος Τζανάκης πρόσβαλε χυδαία τον Χριστιανισμό: Μίλησε για «Ταλιμπανοχριστιανούς»!

Ο Νίκος Τζανάκης χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «ταλιμπανοχριστιανοί» για κάποια άτομα που ισχυρίζεται πως τον απειλούν, και απέδειξε πως δεν έχει ιδέα του τι σημαίνει χριστιανισμός.
Ο Νίκος Τζανάκης πρόσβαλε χυδαία τον Χριστιανισμό: Μίλησε για «Ταλιμπανοχριστιανούς»!

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ένας από τους αγαπημένους… διακοσμητές των καναλιών, ξαναχτύπησε.

Και αυτή τη φορά όχι τόσο για να σπείρει τρόμο και πανικό στους πολίτες. Όχι για να ασκήσει ψυχολογικό πόλεμο, μη σεβόμενος την προαιρετικότητα του εμβολιασμού. Όχι για να ασκήσει κριτική στο ιατρικό team του Τσιτσιπά επειδή… δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Όχι για να μας πει πως όσοι είναι ανεμβολίαστοι, δεν έχουν πάρει… καλή ανατροφή.

Άλλα για να αποκαλύψει ότι δέχεται υβριστικά μηνύματα και απειλές από αγνώστους, τους οποίους χαρακτήρισε «Ταλιμπανοχριστιανούς»

Πραγματικά θα έπρεπε να ντρέπεται που χρησιμοποιεί έναν τέτοιο ελεεινό χαρακτηρισμό. Υποτίθεται πως είναι επιστήμονας με κάποιο επίπεδο, με πτυχία, με μόρφωση, με παιδεία, και όμως συνδέει βλακωδώς δυο εντελώς άσχετες έννοιες. Τι σχέση μπορεί να έχει η Ορθοδοξία της αγάπης, της συγχώρεσης, της ειρήνης, της πραότητας, της αγαθότητας, με την εγκληματική δράση κάποιας μουσουλμανικής σέκτας;

Έχει την παραμικρή ιδέα ο κ. Τζανάκης τι σημαίνει χριστιανισμός; Το χυδαίο λογοπαίγνιο που χρησιμοποίησε, δείχνει πως δεν ξέρει τι του γίνεται. Πως τολμά να προσβάλει την πίστη εκατομμυρίων χριστιανών της χώρας; Είναι σοβαρός επιστήμονας, κάποιος που δεν σέβεται τα θρησκευτικά πιστεύω των συμπατριωτών του;

Ας αναλογιστεί ο καθηγητής, πως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι προϊόν καθαρού ρατσισμού. Προσβάλει βάναυσα μια τεράστια μερίδα πολιτών και τέτοιες εκφράσεις που λέγονται δημόσια, θα έπρεπε να είναι αντικείμενα εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου.

Αν ο κ. Τζανάκης ζούσε σε κάποια μουσουλμανική χώρα που υπήρχαν Ταλιμπάν, θα τολμούσε να εκφράσει κάποιον ανάλογο χαρακτηρισμό; Αυτή είναι η τεράστια διαφορά. Εδώ τολμά να λέει τέτοιες ανοησίες, γιατί η επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, και στον χριστιανισμό επικρατεί ανοχή και συγχώρεση. Μέχρι ενός σημείου όμως. Όχι κάποιοι να καταχρώνται την ανεκτικότητα μας. Γιατί όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιους χαρακτηρισμούς μιλάμε για πλήρη αποθράσυνση.

Αν ισχύει πως δέχεται υβριστικά μηνύματα και απειλές από άτομα, τότε -πολύ απλά- αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με τον χριστιανισμό, και ας πάψει ο κ. Τζανάκης να χρησιμοποιεί το όνομα του χριστιανισμού, μολύνοντας το με γελοία ευφυολογήματα.

Ας μην ανησυχεί λοιπόν για… τρομοκρατία από την πλευρά της Ορθοδοξίας ο Νίκος Τζανάκης. Αντ’ αυτού ας προβληματιστεί από την τρομοκρατία που εκπέμπεται από τις συχνότητες των καναλιών…

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Νίκος Τζανάκης πρόσβαλε χυδαία τον Χριστιανισμό: Μίλησε για «Ταλιμπανοχριστιανούς»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.