ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο σκύλος που πολέμησε και έφαγε τους Πέρσες στην Μάχη του Μαραθώνα – Η άγνωστη ιστορία

Ένας σκύλος πολέμησε και έφαγε τους Πέρσες στη μεγάλη μάχη του Μαραθώνα σε μια άγνωστη ιστορία!
Ο σκύλος που πολέμησε και έφαγε τους Πέρσες στην Μάχη του Μαραθώνα – Η άγνωστη ιστορία

Ένας σκύλος πολέμησε και έφαγε τους Πέρσες στη μεγάλη μάχη του Μαραθώνα σε μια άγνωστη ιστορία!

Η Μάχη του Μαραθώνα (αρχαία ελληνικά Μάχη τοῦ Μαραθῶνος), που διεξήχθη τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 490 π.Χ, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας. Κάτι το οποίο αναγνωρίζεται παγκοσμίως και δεν είναι εκτίμηση μόνο των Ελλήνων ιστορικών.

Στη μάχη του Μαραθώνα που έγινε στη ομώνυμη τοποθεσία στις 12 Σεπτεμβρίου του 490 νίκησαν οι Αθηναίοι Έλληνες με τον Μιλτιάδη τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ρωμαίο ιστορικό Κλαύδιο Αιλιανό, στη μάχη πήρε μέρος κι ένας σκύλος, που πολέμησε γενναία στο πλευρό του αφεντικού του.

Όπως αναφέρει το press4dogs.com, αυτός ο σκύλος μαχόταν με τα δόντια του ηρωικά εναντίον των Περσών, για αυτό έλαβε ως ανταμοιβή να τον απεικονίσουν μαζί με τον Κυναίγειρο και τον Καλλίμαχο.

Ο πρώτος ήταν αδελφός του τραγωδού Αισχύλου και μαζί με τον άλλο πολεμιστή Καλλίμαχο έπεσαν γενναία στο πεδίο της μάχης πολεμώντας με ανδρεία τους αντιπάλους.

Οι δύο γενναίοι Αθηναίοι με τον σκύλο φιλοτεχνήθηκαν από τον ζωγράφο Μίκωνα στη Ποικίλη Στοά.

Διαβάστε επίσης:

Δες αν θα σε θεωρούσαν όμορφη ή όμορφο στην αρχαία Ελλάδα

Τουρισμός για όλους – Ανοίγει η πλατφόρμα

Ολυμπιακός – Φορτούνης: Νέο σοκ, υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο σκύλος που πολέμησε και έφαγε τους Πέρσες στην Μάχη του Μαραθώνα – Η άγνωστη ιστορία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.