ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για «κυβερνητικά παπαγαλάκια» που του επιτέθηκαν όταν ζήτησε ενίσχυση του ΕΣΥ!

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επιβεβαιώνει τη σκόπιμη καταστροφή του ΕΣΥ! - «Δεν βλέπω πώς μπορούν να γίνουν τα απογευματινά χειρουργεία», είπε
O Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για «κυβερνητικά παπαγαλάκια» που του επιτέθηκαν όταν ζήτησε ενίσχυση του ΕΣΥ!

Δεν είναι λίγες οι φορές πού ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει πάρει αποστάσεις από τη γραμμή Μητσοτάκη και έχει πει τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τον προβάλλουν καθόλου τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (μάλιστα ο ΣΚΑΪ έχει να τον καλέσει από το… 2016), επειδή οι τοποθετήσεις του συχνά αναιρούν το αφήγημα της «αριστείας.

Η έννοια της ουσιαστικής αυτοκριτικής έχει εκλείψει εντελώς από το Μητσοτακικό μπλοκ και αυτό φαίνεται σε μεγάλο βαθμό στα χάλια της δημόσιας υγείας που ουδείς από τους αρμόδιους τα αναγνωρίζει. Ο Νικήτας Κακλαμάνης ως γιατρός που είναι, έχει έναν λόγο παραπάνω να αναγνωρίζει σε τι άθλια κατάσταση βρίσκεται το ΕΣΥ. Και το έκανε. Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Είπε ότι τα πολυδιαφημισμένα απογευματινά χειρουργεία, είναι αδύνατο να λειτουργήσουν με αυτήν την τεράστια έλλειψη γιατρών που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία.

«Πρακτικά δεν βλέπω πως μπορούν να γίνουν τα απογευματινά χειρουργεία», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης. Και υπογράμμισε «με την προϋπόθεση ότι δε θα αλλάξει κάτι στο πρωινό πρόγραμμα όπως άλλωστε έχει δεσμευθεί ο κ. Γεωργιάδης».

Άρα ή τα απογευματινά χειρουργεία θα υπολειτουργούν ή το υπουργείο Υγείας θα μετακινήσει πολλούς γιατρούς από τα πρωινά για να καλυφθούν οι θέσεις, και έτσι ο κ. Γεωργιάδης θα αποδειχθεί ψεύτης. Εφόσον δεν προσελκύει νέους γιατρούς το ΕΣΥ, θα γίνει ή το ένα ή το άλλο. Εάν πάρουν γιατρούς από το πρωινό πρόγραμμα για να στελεχώσουν τα απογευματινά χειρουργεία, τότε αυτό θα ζημιώσει τους πολίτες που απευθύνονται στα δωρεάν πρωινά χειρουργεία, αφού οι (ήδη μεγάλες) ελλείψεις γιατρών θα γίνουν μεγαλύτερες και οι λίστες αναμονής θα μεγαλώσουν κι εκείνες.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε και κάτι άλλο, που είναι μεν αυτονόητο, αλλά όχι για το Μητσοτακικό μπλοκ. Η μεγάλη δοκιμασία που πέρασε το ΕΣΥ στον καιρό της πανδημίας, ανέδειξε την ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα η δημόσια Υγεία. Κάτι που όχι μόνο δεν έγινε, αλλά μετά την πανδημία το ΕΣΥ συνέχισε να καταρρέει χειρότερα και από πριν την πανδημία. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, δήλωσε περήφανος που έκλεισε 7 νοσοκομεία. Προσλήψεις δεν έγιναν και πολλοί γιατροί παραιτούνται συνεχώς.

Και σήμερα αυτοί που τα παρουσιάζουν όλα ρόδινα… αναρωτιούνται γιατί δεν έχουμε γιατρούς να καλύψουν τα χειρουργεία. Ο κ. Κακλαμάνης είπε πάνω σε αυτό, ότι δέχθηκε επίθεση από τα «κυβερνητικά παπαγαλάκια» επειδή ζητούσε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τον Φεβρουάριο του 2020, ενίσχυση του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα o βουλευτής της ΝΔ, είπε:

«Υπενθυμίζω ότι τον Φεβρουάριου του 2020, όταν πρωτοξεκίνησε η ιστορία του covid, εγώ βγήκα δημόσια και είπα ‘ενισχύστε, στελεχώστε και βοηθήστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και τότε τα κυβερνητικά παπαγαλάκια μου έκαναν επίθεση. Βεβαίως το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Το ΕΣΥ τράβηξε το καράβι της εποχής εκείνης, όχι ο ιδιωτικός τομέας».

Πρώτη παρατήρηση είναι ότι ο ίδιος ο κυβερνητικός βουλευτής, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν «κυβερνητικά παπαγαλάκια». Αυτό πού βλέπει όλος ο κόσμος δηλαδή, αλλά το περιβάλλον Μητσοτάκη δεν παραδέχεται. Ακόμα και όταν ένας βουλευτής της κυβέρνησης λέει κάτι σωστό, υπάρχει μιντιακό σύστημα που του επιτίθεται, αν αυτά πού λέει δεν βολεύουν την κυβέρνηση. Τα λόγια του Νικήτα Κακλαμάνη δείχνουν τον λόγο που η χώρα μας βρίσκεται στην 107η θέση της ελευθερίας του Τύπου και γιατί καταδικάστηκε από το ευρωκοινοβούλιο.

Καλό θα ήταν βέβαια να γίνει λίγο πιο σαφής ο κ. Κακλαμάνης. Να μας πει ποια είναι αυτά τα «παπαγαλάκια» και γιατί δεν τα καταγγέλλει εφόσον λειτουργούν εις βάρος του λαϊκού συμφέροντος.

Όχι ότι δεν ξέρουμε, αλλά είναι χρέος του κάθε έντιμου βουλευτή να αναδεικνύει ποιοι κρατάνε πίσω αυτή τη χώρα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «O Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για «κυβερνητικά παπαγαλάκια» που του επιτέθηκαν όταν ζήτησε ενίσχυση του ΕΣΥ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.