ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τίτλοι τέλους για το ΕΣΥ: Ο Άδωνις Γεωργιάδης καυχήθηκε για το «κατόρθωμα» να κλείσει 7 νοσοκομεία και δηλώνει έτοιμος για νέα λουκέτα!

Ο Άρης Πορτοσάλτε προκάλεσε τον υπουργό Υγείας να κλείσει δομές Υγείας και ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε με καμάρι: «Μιλάτε στον υπουργό που έχει κλείσει 7 νοσοκομεία»
Τίτλοι τέλους για το ΕΣΥ: Ο Άδωνις Γεωργιάδης καυχήθηκε για το «κατόρθωμα» να κλείσει 7 νοσοκομεία και δηλώνει έτοιμος για νέα λουκέτα!

Με το «καλημέρα» δείχνει τις καταστροφικές προθέσεις του για το ΕΣΥ, ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο μνημονιακός «οδοστρωτήρας» της Δημόσιας Υγείας που μέσα σε ένα – μόλις – έτος θητείας στο αρμόδιο υπουργείο (Ιούνιο 2013 ως Ιούνιο 2014), πρόλαβε να «πετσοκόψει» ανεπανόρθωτα το ΕΣΥ, όχι απλά δεν μετανοεί που δήλωνε ότι δεν θέλει να του παίρνει ο Τόμσεν τη… δόξα για τις απολύσεις υγειονομικών, αλλά σήμερα δηλώνει και υπερήφανος που έκλεισε 7 δημόσια νοσοκομεία!

Ο Άρης Πορτοσάλτε κάλεσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τον νέο υπουργό Υγείας και ως μόνιμος «αυλοκόλακας» του Άδωνι και φανατικός υποστηρικτής του αντικρατισμού, τον προκάλεσε να μην διστάσει να κλείσει νοσοκομεία.

Κάπου εκεί ο Άδωνις… θίχτηκε που ο Άρης Πορτοσάλτε αμφισβήτησε τις επιδόσεις του ως ολετήρα της Δημόσιας Υγείας, και απάντησε στον δημοσιογράφο με… καμάρι, ότι έχει κλείσει 7 νοσοκομεία, και υπονοώντας – άρα – ότι δεν θα διστάσει να βάλει λουκέτο και σε άλλα.

Συγκεκριμένα ο Άρης Πορτοσάλτε ανέφερε ότι: «το πελατειακό πολιτικό σύστημα το οποίο υπηρετείτε κύριε υπουργέ φοβάται να πει στο νομό, ότι από τα τρία νοσοκομεία που έχουμε…» και πριν προλάβει να ολοκληρώσει ο δημοσιογράφος, ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να διαφημίσει τα «κατορθώματά του», αντιτείνοντας στον δημοσιογράφο ότι «μιλάτε με έναν υπουργό που στο παρελθόν έχω κλείσει 7 νοσοκομεία».

Ο υπουργός Υγείας παρασυρμένος – ως συνήθως – από την οίηση και την αναλγησία του στα κοινωνικά θέματα, αποκάλυψε χωρίς να το θέλει τον λόγο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επανατοποθέτησε στον τόπο του «εγκλήματος», που δεν είναι άλλος από το να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από το ΕΣΥ.

Σε έναν καιρό που θα έπρεπε να γίνεται συζήτηση για να ανοίξουν νοσοκομεία και ΜΕΘ, αλλά και να γίνουν άμεσα χιλιάδες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για να επανακάμψει το ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης κομπάζει για την ικανότητά του να ερημώνει νοσοκομεία.

Ήδη από τον καιρό που ήταν υπουργός Υγείας ο Θάνος Πλεύρης, είχε εξαγγελθεί η ατζέντα της κυβέρνησης για περεταίρω «κούρεμα» χρηματοδότησης, λουκέτο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Επίσης υπάρχει πρόθεση ώστε τα νοσοκομεία να χρηματοδοτούνται από τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ και να λειτουργούν ως – τύποις κρατικές – επιχειρήσεις, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να τα μετατρέψει σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) από Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) που είναι σήμερα.

Το αγαθό της δωρεάν δημόσιας Υγείας που εξασφαλίζεται από το Σύνταγμα, θα μετατραπεί σε ένα εμπόρευμα που πάντα θα υστερεί (σκόπιμα) σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, για να αντλείται πελατεία από τους κλινικάρχες. Και οπωσδήποτε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας δεν θα μπορούσε να έχει πιο πρόθυμο εκτελεστή από τον Άδωνι Γεωργιάδη, που ακολουθούσε τέτοιες πολιτικές πολύ πριν πάρει τον «αέρα» του 41%.

Προφανώς ο προκάτοχος του Άδωνι, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν είχε ορίσει ως βασική του προτεραιότητα να θέσει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων, και γι’ αυτό αντικαταστάθηκε από έναν πολιτικό που έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να σαρώσει τα πάντα, αδιαφορώντας πλήρως για τις αντιδράσεις του λαού και των τοπικών κοινωνιών που μένουν χωρίς νοσοκομεία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τίτλοι τέλους για το ΕΣΥ: Ο Άδωνις Γεωργιάδης καυχήθηκε για το «κατόρθωμα» να κλείσει 7 νοσοκομεία και δηλώνει έτοιμος για νέα λουκέτα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.